Журналістка з російського Ростова опублікувала в соціальних мережах знімки та інформацію про те, що сотні людей, яких російські пропагандисти назвали "біженцями з Донбасу" цілу ніч перебували в автобусах біля Червоного Десанту під містом Таганрог.

Люди дорослі і діти більше 12-ти годин провели без їжі, вони знаходяться посеред поля і чекають поки їх хтось відвезе до місця так званої евакуації.

Люди, яким довелося сісти в автобуси, фото: Facebook
Люди, яким довелося сісти в автобуси, фото: Facebook

Так звану евакуацію терористи "ЛДНР" оголосили в п'ятницю, 18 лютого. Дані заходи йдуть взагалі не за планом, якщо звичайно там і був такий. Донецький терорист Денис Пушилін заявляв, що"людям організують швидкий пропуск через кордон, їх також швидко розмістять в РФ, щоб вони перечекали загострення".

Публікація Олени Романової, скріншот: Facebook
Публікація Олени Романової, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Евакуюватися закликали жінок, дітей і літніх людей. У "ЛДНР" озвучували гігантську кількість людей, яку планують вивезти в РФ, 700 тисяч осіб.

Публікація Олени Романової, скріншот: Facebook
Публікація Олени Романової, скріншот: Facebook

Проте вже з ранку, суботи, 19 лютого, стало зрозуміло, що в реальності процес евакуації йде не так, як заявлялося. Хоча в "республіках" повідомили, що з учорашнього дня в РФ виїхали 30 тис.осіб, далеко не всі, хто їхав в автобусах, зміг дістатися до пункту призначення.

Ті, хто все-таки дістався на евакуаційних автобусах до Ростова, розповідають, що вони добу сидять в холодному транспорті з ночі. Ніхто ніде їх не розміщує. Зі слів пасажирок, одного з таких автобусів, евакуюватися вирішили після слів Пушиліна про те, що потрібно терміново виїжджати.

Жінка взяла дочку, онука і поїхала. У підсумку в автобусах багато жінок і дітей, у яких немає ні їжі, ні доступу до туалетів. Зв'язок з рідними, які залишилися в Донецьку, також є не у всіх.

Раніше повідомляли, "Все почалося з Януковича", "конфлікту немає", "знову за наш рахунок": у Ростові пройшла хвиля обурень від росіян через біженців з "ЛДНР".

Як повідомляв Знай.uа, ніч на Донбасі: "ЛНР" конфіскує автомобілі цивільних, Зеленський прийняв важливе рішення, а український військовий загинув.

Знай.uа писав, українська армія виходить на оборонні позиції, щоб дати потужну відсіч ворогові на кордоні і Донбасі.