Українським автомобілістам розповіли про те, які штрафи передбачені за непроходження ТО

Восени поточного року в Україні набудуть чинності обов'язкові техоглядтранспорт. Дане рішення було прийнято в якості одного з пунктів Угоді про асоціацію з Євросоюзом. Водії, які не проходитимуть то отримають штрафи. Про це повідомляє Інформаційний портал "Апостроф", пише Hyser.

Техогляд, скріншот: YouTube
Техогляд, скріншот: YouTube

У Законі" Про дорожній рух " сказано, що обов'язковий техогляд зобов'язані пройти всі транспортні засоби, які беруть участь у дорожньому русі і були зареєстровані територіальними органами Міністерства внутрішніх справ України.

Частота проходження техогляду залежить від декількох факторів, таких як тип і вік транспорту. Наприклад, автобуси і спеціалізовані транспортні засоби, які перевозять небезпечні вантажі зобов'язані проходити техогляд двічі на рік незалежно від того, який у них термін експлуатації.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Техогляд, скріншот: YouTube
Техогляд, скріншот: YouTube

Вантажні автомобілі, вантажопідйомність яких становить понад 3,5 тонн, причепи до них і машини таксі повинні проходити техогляд щорічно незалежно від терміну експлуатації.

Звичайні ж Легкові автомобілі, які перевозять пасажирів або вантажі з метою отримання прибутку з терміном експлуатації більше двох років зобов'язані проходити ТО кожні два роки. З такою ж частотою повинні перевірятися і вантажні автомобілі незалежно від форми власності вантажопідйомністю до 3,5 тонн, термін експлуатації яких перевищує два роки.

Техогляд автомобілів, фото: auto.24tv.ua
Техогляд автомобілів, фото: auto.24tv.ua

За непроходження техогляду порушникам передбачений штраф, який залежить від кількості правопорушень. За перше порушення передбачається штраф у 17 тисяч гривень. Якщо ж автомобіліст буде спійманий на те, що не пройшов то вдруге, то його позбавляти водійських прав.

Нагадаємо, що змусять платити податки і видавати чеки за поїздку: в Україні зростуть ціни на таксі?

Раніше повідомлялося, що на українських АЗС рекордно злетіли ціни на бензин і дизель

Також, автомобілі-фантоми помічають будь-які порушення українців на дорогах, ніхто не залишиться непоміченим: 4212 постанов за 4 дні.