Зовсім скоро весна, а це означає, що почнуться різні роботи в саду і на городі. Садівникам розповіли, як обрізати і удобрити троянди. Прості поради.

Напередодні весни багато господинь почали підготовку до дачного сезону, і експерти дали поради тим, у кого є квітник з кущами троянд. Краще заздалегідь потурбуватися про те, щоб обрізати їх і удобрити.

З самого початку необхідно зняти укриті - так зване агроволокно, тирса, гілки. Почніть робити це навесні, коли прийде стабільна плюсова температура. Через приблизно тиждень після цього можна починати обрізати, щоб кущі в літній сезон радували пишним цвітінням.

Поради садівникам, фото: вільне джерело
Поради садівникам, фото: вільне джерело

В основному господині обрізають троянди ближче до березня або Квітня, коли вже тепло і сонячно, і починають набухати бруньки на кущах.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Для цієї процедури вам будуть потрібні гострий секатор, який попередньо Ви знезаразили в марганцівці. Це потрібно для того, щоб рослини не захворіли.

Поради садівникам, фото: вільне джерело
Поради садівникам, фото: вільне джерело

Спочатку видаліть старі, сухі і слабкі пагони, щоб троянди не витрачали на них свої сили. Також ліквідуйте криві і дрібні гілки, які ростуть всередину куща. Це допоможе уникнути загустіння чагарнику.

Зріз робимо трохи вище нирки (приблизно на 5-7 мм) під кутом 45 градусів – він повинен бути спрямований так само, як і нирка, а після обрізки обробляємо його садовим варом. Потрібно залишити від 2 до 6 нирок на кожному сильному пагоні.

Після того як ви обрізали троянди, потрібно приділити достатню увагу їх удобрення. Садівники після того, як розтанув сніг розкладають у кущів кінський гній, а після цього обприскують чагарник однопроцентним розчином мідного купоросу.

Розы, скриншот youtube
Розы, скриншот youtube

Відзначимо, що оптимальним вважається проведення двох кореневих і однієї листової підгодівлі.

В основному це робиться чотири рази за сезон: після обрізки, після появи бутонів, після першої хвилі цвітіння, а також в кінці серпня.

Вирощування троянд, скріншот з відео
Вирощування троянд, скріншот з відео

Нагадаємо, як врятувати кущі смородини після збору врожаю: від шкідників і хвороб не залишиться і сліду

Раніше повідомлялося, що уКраїна втомилася купувати фрукти втридорога в супермаркетах і завела "тропічний город": 70 сортів, яких ви не зустрінете на ринку

Також, як і скільки потрібно варити кукурудзу, щоб від її смаку перехоплювало подих