Літнім українцям, які мають щеплення від коронавірусу, роздадуть смартфони вже з літа 2022 року. Про це стало відомо з інтерв’ю заступника міністра цифрової трансформації Олексія Вискуба виданню dev.ua.

За його словами, роздача смартфонів за вакцинацію - це великий складний проект. Гроші на нього можуть залучатися як із зовнішніх кредитних ресурсів, так і з внутрішніх. Також озвучено приблизну вартість одного телефону – чотири-п’ять тисяч гривень. Гаджет повинен підтримувати функцію NFC.

Фото: https://dev.ua/news/diia-ipo
Фото: https://dev.ua/news/diia-ipo
Олексій Вискуб

Видавати гаджети планують через банки, починаючи з літа 2022 року. Замміністра наголосив, що в Україні зараз 8,5 мільйона людей старше за 60 років, з них лише 3,5 мільйона мають щеплення від коронавірусу.

«А ми тільки вакцинованим хочемо давати смартфони, щоб стимулювати людей робити щеплення», - зазначив чиновник.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Пенсіонери, смартфон - фото mobcompany.info
Пенсіонери, смартфон - фото mobcompany.info

Разом із тим, пенсіонерам, які розраховують продати чи подарувати отриманий за вакцинацію гаджет, не вдасться цього зробити - смартфони будуть прив'язані до конкретних абонентів.

Нагадаємо, щонайменше на третину: в Україні слідом за продуктами і комуналкою подорожчає інтернет. Українців чекає різкий стрибок ціни на інтернет, у провайдерів на це вагомі причини.

Раніше повідомлялося, що українцям дозволили забрати "ковідну" тисячу готівкою: кого це стосується і як отримати. Українці можуть отримати "ковідну" тисячу готівкою, де та як це зробити.

Також, президент Володимир Зеленський зізнався, наскільки Україні вигідне відключення від енергії РФ і Білорусі