У 2022 році очікується суттєве здорожчання тарифів на домашній та мобільний інтернет. Про це вже попередили інтернет-провайдери, передає портал «gsminfo».

Очікується, що вартість дротового інтернету зросте на 20-30%. Як пояснюють, причини підвищення цін криється не лише в інфляції та держмиті, а й відтоком фахівців та проблемами із доступом до інфраструктури.

Зокрема, вагомою проблемою стала проблема доступу до інфраструктури. Якщо у 2016 році за одну опору платили сім гривень, то тепер ця сума становить 19,5 гривень, і вона зростатиме зі збільшенням мінімальної зарплати.

Інтернет, скріншот відео
Інтернет, скріншот відео

Також негативно впливає на галузь запровадження нового держмита на ввезення оптоволокна. Потужностей вітчизняних підприємств не вистачає, щоб задовольнити попит на ринку, тому кабель тільки дорожчатиме.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Вливають на ціну інтернету також підвищення вартості енергоносіїв, відтік кадрів та прискорення темпів інфляції. Все це призведе до того, що у 2022 році вартість інтернету зросте на третину. Проте це не остаточна вартість.

Підключення до інтернету, кадр з відео
Підключення до інтернету, кадр з відео

Нагадаємо, що смартфони від Зеленського: коли пенсіонерам почнуть видавати телефони і які "бонуси" передбачає програма.

Раніше повідомлялося, "Дія" вберегла українців від кредитів: шахраям не дісталося жодної копійки. Стало відомо, скільки разів Дія попередила про кредити.

Також, перейти на літній час постійно: українці вимагають від Зеленського не переводити стрілки годинника. Деякі співвітчизники вважають переведення часу шкідливим для здоров'я.