У Міністерстві оборони України вшанували пам'ять військового журналіста телерадіостудії Бриз Дмитра Лабуткіна, який героїчно віддав життя за Україну.

Новий пост з'явився на сторінці Міністерства в соціальній мережі Facebook.

У новому ролику розповіли про його заслуги перед Батьківщиною. Дмитро Лабуткін військовий журналіст, а також капітан третього рангу. Він останнім виїжджав із захопленого Російською Федерацією Дебальцевого, і під час виїзду з міста його група потрапила в засідку.

15 лютого він здійснив останній у своєму житті дзвінок, і це була його дружина. Українські бійці хоч і мужньо протистояли ворогові, сили ворога були нерівні.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Бойовики після обстрілу розстріляли ще БТР, а потім опублікували ролик в мережу. На цих кадрах батьки і впізнали свого рідного сина Дмитра.

Посмертно журналіста нагородили орденом Богдана Хмельницького III ступеня, та безліч інших. Примітно, що всі нагороди вручили його маленькій дочці на ім'я Кіра.

Дмитро Лабуткін, фото: соціальні мережі
Дмитро Лабуткін, фото: соціальні мережі

"Пам'ятаємо військового журналіста телерадіостудія МО України Дмитра Лабуткіна, який героїчно віддав життя за Україну" - йдеться в повідомленні під постом.

У середу, 16 лютого відзначався День військового журналіста України. Він був заснований указом Міністра оборони № 63 від 14 лютого 2018 року. І дату обрали невипадково, а на честь Дмитра Лабуткіна. Вже минуло сім років, як він покинув цей світ.

Нагадаємо, що подробиці про загиблих нацгвардійців з Дніпра, ким вони були: наймолодшому виповнилося всього 20 років

Раніше повідомлялося, що українські воїни показали, з чим зустрінуть ворогів на кордоні: "завжди готові до захисту!"

Також, десантно-штурмові війська ЗСУ показали українцям на що здатні: прийдуть на допомогу з будь-якої точки на карті.