З 1 березня в Україні переглянуть розмір пенсій - скільки отримають військові, люди з інвалідністю та багатодітні сім'ї

З 1 березня для 10,2 мільйонів українців пенсії та соціальні виплати зростуть на 14%. Під підвищення виплат підпаде 10 мільйонів 200 тисяч пенсіонерів. Очікується, що це буде не тільки індексація страхових пенсій, а й доплати для різних категорій, які не підпадають під індексацію. Також вперше будуть проіндексовані військові пенсії.

Важливо відзначити, що відповідно до закону надається право на дострокову пенсію батькам дітей, які хворі важким рідкісним захворюванням.

Українці, фото: znaj.ua
Українці, фото: znaj.ua

Військові із зони ООС привітали українців з Днем єдності: "До кінця будемо захищати"

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Командувач Об'єднаних сил Олександр Павлюк під час марафону до Дня єдності підкреслив, що саме завдяки єдності українська армія вже восьмий рік стримує ворога. До того ж він подякував українцям, які як у 2014, так і зараз підтримують ЗСУ.

За словами Олександра Павлюка, Збройні Сили України в 2022 році кардинально відрізняються від тих, що були раніше. Зараз військові підготовлені, мотивовані, добре оснащені.

Олександр Павлюк, скріншот
Олександр Павлюк, скріншот

Ціни на олію змусять українців забути про улюблені страви: як зміниться вартість наприкінці зими

На світових ринках ціни на рослинні олії продовжують зростати. Це означає, що подорожчає і сировина, яку закуповують українські виробники. Є надія на те, що держрегулювання допоможе уникнути радикального стрибка цін, але ближче до весни запаси сировини підійдуть до кінця і особливо торгуватися у закупівельників не вийде.

Крім того, у світі сильно подорожчали й інші види олій – наприклад, пальмової та соєвої. Зріс попит на цю продукцію, і на ріпакову олію - при цьому пропозиція останнього дуже впала.

Прозора олія в АТБ, фото: Чорний список / Телеграм
Прозора олія в АТБ, фото: Чорний список / Телеграм

Анастасія Приходько готова поїхати на Євробачення після відходу Аліни Паш: "Суспільне" показали офіційну відповідь ДПСУ

Суспільний мовник повідомив, що на позачерговому засіданні Організаційний комітет національного відбору на участь у Євробаченні-2022 прийняв рішення про припинення участі у відборі Аліни Паш. Підставою для прийняття такого рішення оргкомітетом стала офіційна відповідь Державної прикордонної служби від 16.02.2022 року щодо недостовірності інформації, яка була надана громадському мовнику.

Щодо ситуації навколо Аліни Паш висловилася і українська співака Анастасія Приходько, зазначивши, що на артистку сильно тиснули в ЗМІ: "Ну що наступного року піду я! Ну невже ніхто не розуміє, що так буде завжди, табори за і проти! А всі хвіст підібгали і побігли здаватися на наступний день. Чекаємо Аліну на концертах", - зазначила вона.

Аліна Паш, фото: Instagram
Аліна Паш, фото: Instagram

Василь Ломаченко погодився на всі умови заради чемпіонського бою з Джорджем Камбососом

Інформація, що для українського боксера Василя Ломаченка організовують бій з чемпіоном світу, підтвердилася. Знаменитий спортсмен, якому вже 17 лютого виповниться 34 роки, хоче зустрітися з володарем титулів IBF, WBO і WBA Super Джорджем Камбососом. Український боксер приймає всі його умови, не висуваючи зустрічних вимог.

Варто відзначити, що в контракті обов'язково буде пункт про реванш, якщо австралієць програє. Причому-обов'язково на його батьківщині. Поки ж 28-річний чемпіон перебуває в роздумах, і не дав остаточної згоди зустрітися саме з Ломаченком.

Василь Ломаченко, фото: Twitter
Василь Ломаченко, фото: Twitter