На авіаційному полігоні Повурськ у Волинській області тривають практичні дії тактичної авіації Повітряних Сил в рамках командно-штабного навчання Збройних Сил України "Заметіль – 2022".

Про це повідомили на фейсбук-сторінці "Командування повітряних сил ЗСУ".

Навчання "Заметіль – 2022", скріншот
Навчання "Заметіль – 2022", скріншот

Зараз винищувачі Су-27 та МіГ-29 й бомбардувальники Су-24М відпрацьовують нанесення ракетно-бомбових ударів по колонах ворожої бронетехніки та живій силі противника. При цьому вони використовують авіаційні засоби ураження різних калібрів: від некерованих авіаційних ракет – до боєприпасів вагою 500 кг.

Сергій Голубцов, скріншот
Сергій Голубцов, скріншот

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

"Сьогодні екіпажі, як бомбардувальної, так і винищувальної авіації відпрацьовують на полігоні групові удари з використанням авіаційний засобів ураження 250 і 500 кілограмів. Це досить потужні засоби, які призначені для знищення броньованої техніки. Ціль сьогодні на полігоні була - колона танків, а також ураження живої сили ", - зазначив Сергій Голубцов начальник авіації Командування Повітряних Сил.

Навчання "Заметіль – 2022", скріншот
Навчання "Заметіль – 2022", скріншот

За словами командувача Повітряних Сил ЗС України генерала-лейтенанта Миколи Олещука усі цілі – знищено. До того ж він позитивно відзначив роботу військових льотчиків.

Нагадаємо, історії воїнів, загиблих на Донбасі за січень - навіть хвилиною мовчання не полегшити всю тяжкість втрати. Історія та імена українських воїнів, які загинули у війні з країною-агресором на початку 2022 року

Раніше Знай писав, ЗСУ знищили безпілотник ворога над Донбасом у відповідь на обстріли - "Поранили двох наших". Ворог на Донбасі стріляє з гранатометів, постраждали воїни ЗСУ

Також Знай повідомляв, захисники на Донбасі звернулися до українців із проханням не панікувати через можливий наступ Росії: "Реально оцінюємо ситуацію"