Майже за вісім років російсько-української війни на сході загинуло чимало бійців, які відважно захищали кордони заради мирного життя громадян України, і січневі обстріли з боку країни-агресора в 2022 році принесли ще більше жертв. Ми пропонуємо вшанувати пам'ять воїнів, які трагічно загинули від ворожих рук.

У січні російська армія здійснила 65 обстрілів, через які дев'ять українських бійців отримали поранення, а загинули в результаті бойових дій - четверо. Серед них наймолодший - 20-річний Ігор Тичина і найстарший-51-річний Віталій Петренко, який був старшим лейтенантом, також в числі загиблих є солдати Віктор Кучеренко та Ілля Супрун. Життя двох з них обірвали ворожі снайпери, двоє – вибухнули на міні. Про їхню історію розповіли у виданні "Новинарня".

Ситуація на Донбасі, facebook.com/pressjfo.news
Ситуація на Донбасі, facebook.com/pressjfo.news

Ігор Тичина народився 21 січня 2001 року в місті Коростень Житомирської області і до свого 21-річчя він не дожив всього 20 днів.Під час святкувань Нового року хлопець боровся за життя в реанімації Харківського госпіталю, куди потрапив після важкого поранення 27 грудня 2021 року.

У цей день, виконуючи бойове завдання в зоні проведення ООС поблизу Нью-Йорка Донецької області, Ігор під час чергування отримав важке поранення зі снейпеской гвинтівки ворога. Бійця встигли евакуювати і у важкому стані доставили у Військово-медичний клінічний центр Північного регіону в Харкові. Протягом декількох днів медики намагалися врятувати його, проте доля розпорядилася інакше. Так і не вийшовши з коми, 20-річний воїн помер 1 січня, в перший день року.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Хлопця поховали в рідному Коростені, де проживає його мама і сестра.

Ігор Тичина, солдат ЗСУ
Ігор Тичина, солдат ЗСУ

Ілля Супрун 1998-го року народження ніс звання старшого лейтенанта, командира інженерно-саперного підрозділу 25-ї окремої Січеславської повітряно-десантної бригади з 2020 року. Спочатку служив у Гвардійському, а потім – на сході, зокрема в районі Авдіївки під Донецьком.

10 січня поблизу селища Крута Балка в Ясинуватському районі Ілля разом з побратимом, старшим солдатом Віталієм Петренком, відновлював мінно-вибухові загородження. Під час виконання цих робіт воїни підірвалися на своїй протитанковій міні типу ТМ. Обидва загинули на місці. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом недбалого ставлення до військової служби.

Поховали 23-річного офіцера в Дніпрі, де залишилася його мати.

Ілля Супрун, боєць ЗСУ
Ілля Супрун, боєць ЗСУ

51-річний Віталій Петренко загинув разом з Іллею Супруном. Життя обох обірвав один і той же вибух від міни. Чоловік народився 22 березня 1970 року в селі Цевеличі Володимир-Волинського району Волинської області. Жив в Дніпрі.

У 2015 році був призваний до ЗСУ за мобілізацією. Був старший солдатом, сапером інженерно-саперного підрозділу. На передовій відбув не одну ротацію. А всі відпустки і звільнення намагався проводити зі своїми двома дітьми.

Поховали Віталія Петренка на Краснопільському кладовищі в Дніпрі, залишилися брат і двоє дітей.

Віталій Петренко, солдат ЗСУ
Віталій Петренко, солдат ЗСУ

Віктор Кучеренко народився 28 серпня 1993 року в Антонівці Новоодеського району, а жив у Новолазарівці (Казанківський район). У листопаді 2015 Віктора призвали на строкову службу в армію. А незадовго до демобілізації підписав контракт і ще три роки відслужив у Нацгвардії. Виконував завдання і в зоні АТО.

По завершенні контракту Кучеренко повернувся працювати в Кривий Ріг, на рідну шахту. Але довго в тилу не витримав - у квітні 2021 повернувся в армію, підписавши новий контракт зі Збройними силами. Служив на посаді навідника кулеметного відділення кулеметного взводу механізованого батальйону 17-ї окремої танкової бригади імені Костянтина Пестушка.

11 січня близько 20 години російсько-окупаційні війська почали обстрілювати позиції ЗСУ поблизу селища Новотошківське (Попаснянський район Луганської області), де Віктор чергував на спостережному пункті. Від прицільного пострілу ворожого снайпера старший солдат Кучеренко отримав поранення, несумісне з життям.

Поховали воїна в рідній Новолазарівці. Залишилися батьки і брат.

Віктор Кучеренко, солдат ЗСУ
Віктор Кучеренко, солдат ЗСУ

Нагадаємо, молодой військовий Сергій вже третій рік на фронті, і додому не збирається: "Для мене прикладом став..."

Як повідомляв Знай.uа, "Очі передової": фотограф показав погляди українських захисників, які щодня бачать війну

Також портал Знай.uа писав, що еутинські окупанти поранили пенсіонера на Донбасі: мирно рибалив, як раптом "прилетіло"