Археологи? які проводять розкопки в Перу стародавніх цивілізацій знайшли поховання з дітьми.

Шість муміфікованих дітей, які, імовірно були принесені в жертву сотні років тому, очевидно, щоб супроводити мертвого дворянина в потойбічне життя, були знайдені в гробниці поблизу Ліми.Про це повідомляє видання cbsnews.

Крихітні скелети, щільно загорнуті в тканину, були знайдені в могилі важливої ​​людини, можливо, політичного діяча, знайденої в листопаді минулого року на місці розкопок приблизно в 15 милях на схід від Ліми.

"Діти могли бути близькими родичами і були розміщені... в різних частинах входу в гробницю мумії один на одній", - сказав археолог Пітер Ван Дален.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

"Діти, згідно з нашою робочою гіпотезою, були б принесені в жертву, щоб супроводжувати мумію в підземний світ", — каже Ван Дален.

Кахамаркілья - місто, побудоване приблизно у 200 році до н.е. У доінківський період, і було окуповано приблизно до 1500 р. У ньому могло проживати 10 000-20 000 людей.

Ван Дален сказав, що муміям було приблизно від 1000 до 1200 років.

Поруч команда також знайшла кістки семи дорослих, які не були муміфіковані, а також останки тварин, схожих на ламу, і глиняний посуд.

Останки імовірного дворянина були знайдені минулого року в гробниці довжиною близько трьох метрів і глибиною 1,4 метра в Кахамаркіллі, одному з найбільших археологічних комплексів поблизу Ліми.

Нагадаємо, раніше у німецьких землях знайшли останки героїв-українців, яких шукали 80 років.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Хорватії відкопали статую прекрасної стародавньої богині.

Також "Знай.ua" писав, що вчені дізналися, як розмножувалися динозаври 120 мільйонів років тому