З Німеччини прийшли доволі цікаві новини. Так, на колишньому кладовищі часів Другої світової війни виявили останки українських солдатів. Повідомляється, що трьох з них вже вдалося ідентифікувати.

У німецькому місті Бремені під час підготовки до промислового будівництва було проведено археологічні розкопки на місці так званого "російського кладовища", де поховано військовополонених Радянської Армії.

Про це стало відомо завдяки повідомленню міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби в мережі Facebook.

Розкопки в Бремені, фото: Facebook
Розкопки в Бремені, фото: Facebook

За словами міністра, серед похованих солдатів ідентифіковано останки трьох українців, яких 80 років вважали зниклими безвісти.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Українські дипломати в Генеральному консульстві України в Гамбурзі дізналися про плани будівництва. Звичайно, ми розуміли, що кладовище ніяке не "російське", а Радянське, і що серед радянських військовополонених і примусових робітників могли бути українці", — написав міністр.

За наполяганням українського МЗС та місцевих активістів влада Бремена розпочала масштабні розкопки, до яких долучилися й українські студенти-археологи.

Серед перших знахідок - солдатський жетон №14683, що належав українцю Івану Пастернаку. Пізніше за допомогою Національного музею історії України у Другій світовій війні вдалося знайти родичів солдата, який вважався зниклим безвісти.

"Окрім Івана Пастернака, ми вже знайшли ще двох українських воїнів, Сергія Селіка (Зелика), уродженця Київської області 1921 р.н., та Миколи Ковальчука 1915 р. н. з Волині. Родичів Сергія спільними зусиллями з музеєм вже вдалося знайти, а родичів Миколи ще шукаємо", — повідомив Дмитро Кулеба.

Міністр зазначив, що розкопки триватимуть до березня 2022 року. Ймовірно, на той час вдасться знайти і ідентифікувати особи інших похованих тут людей.

Раніше повідомляли, "Життя прийшло з космосу": вчені знайшли сліди "інопланетян" в Стародавньому метеориті.

Як повідомляв Знай.uа, величезна скеля звалилася на голови любителям ефектних Селфі: 7 загиблих і десятки поранених.

Знай.uа писав, ці останки краще не чіпати: вчені розкопали скам'янілі "статеві органи", яким 11 тисяч років.