Знайдено клоаку динозавру у досить хорошому стані, щоб палеонтологи і біологи змогли відтворити тривимірну модель динозавра віком 120 мільйонів років.

Відповідну публікацію розмістили на порталі "Daily Star"

Археологи розкрили деякі секрети сексу динозаврів після того, як натрапили на надзвичайно добре збережені статеві органи.

Якоб Вінтер, палеонтолог з Брістольського університету, виявив те, що було названо «попою динозавра», під час роботи з музеєм природної історії в Зенкенберзі, Німеччина.

Форма і колір частини тіла показали, як динозавр віком 120 мільйонів років міг видавати свої шлюбні крики.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Вінтер сказав: "Я подумав, цікаво, чи хтось раніше знайшов клоаку динозавра?"

Клоака - це отвір, звичайне для немлекопітающіх хребетних, яке діє як універсальна воронка для сексу, дефекації, сечовипускання і розмноження.

Клоака динозавра
Клоака динозавра

У нещодавно опублікованому дослідженні палеохудожник Роберт Ніколлс і біолог Дайан а. Келлі змогли тривимірно реконструювати клоаку.

Реконструкція змогла описати те, що, за словами Вінтера, є єдиною збереженою клоакою нептічьего динозавра.

Вінтер каже, що за допомогою у своїй роботі автори дослідження звернулися до великої клоаки інших наземних хребетних.

Динозавр-власник цієї конкретної клоаки - пситтакозавр віком близько 120 мільйонів років з сучасної провінції Ляонін на північному сході Китаю.

Вінтер каже, що розмір лабрадора псіттакозавр був напрочуд милий для динозавра, з лускатими рогами по обидва боки його плоскої, інопланетної морди.

Клоака динозавра, мабуть, має виразний колір, який може використовуватися в якості сигналу для самців, як це іноді буває у птахів.

Клоака динозавра
Клоака динозавра

Співавтор Діана Келлі, експерт з еволюції копулятивних систем, сказав: "Форма та колір збереженої тканини дозволяють припустити, що ці тварини могли використовувати як запах, так і візуальні сигнали для взаємодії з іншими представниками свого виду".

Вінтер зазначає, що ці одкровення не "вилікують рак", але додають невеликий шматочок до загадки того, як раніше виглядало життя.

Нагадаємо, що чоловік каже, що прийшов з майбутнього і налякав планету.