Археологи виявили статую Римської оголеної жінки, яку вважають зображенням богині Венери. Про це повідомляє портал The History Blog.

Подія трапилася в хорватському місті Задар, де будували готель і поділилися цікавою знахідкою Фрагмент скульптури неполон - частина майже метр заввишки від колін до талії. Це наводить на думку, що скульптура була більшою, ніж натуральна величина і становила близько 1,82 метрів у висоту, що досить багато для жінки.

Імовірно це Венера-переможниця, подібна до тієї, яка була виявлена в 18 столітті в руїнах палацу імператора Діоклетіана в передмісті Спліта-стародавнього міста салону, який був столицею римської провінції Далмація і місцем народження Діоклетіана.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Задар, розташований в 160 кілометрів милях на північ від салони, також був процвітаючим містом за часів Римської імперії.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що начальник впав з даху і загинув на місці, показуючи, як швидко збивати бурулькі. Глава будівельного підприємства в Нижньому Новогороді пред'явив претензії своїм співробітникам про те, що вони занадто повільно і мляво збивають лід з даху.

Також портал Знай.иа повідомляв, що хлопчика змусили скупатися в крижаній ополонці при -26: дитина виривалася і плакала, але мама була невблаганною. Подія трапилася в місті Комсомольськ-на-Амурі в Хабаровському краї, за іншою інформацією-в селищі Юність.

Крім цього, ми повідомляли, що удар стихії стер з лиця землі цілі міста, люди чекають порятунку під тоннами металобрухту: десятки загиблих і сотні без даху над головою.