З 1 березня 2022 року в уряді анонсували проведення індексації пенсій. Передбачається підвищити пенсії для військових, також підвищується мінімальна пенсія для осіб, які мають тривалий страховий стаж (30/35 років) і для осіб з інвалідністю І групи, які отримують пенсію до 2300 гривень.

Про це повідомили у Мінсоцполітики.

Таким чином, збільшиться допомога на кожну дитину, яка виховується у багатодітній сім’ї – до 2100 гривень.

З 1 березня для 10,2 мільйонів українців пенсії та соціальні виплати зростуть на 14%. Під підвищення виплат підпаде 10 мільйонів 200 тисяч пенсіонерів.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Очікується, що це буде не лише індексація страхових пенсій, але й доплати для різних категорій, які не підпадають під індексацію.

Також вперше буде проіндексовано військові пенсії.

«Положення закону щодо індексації будуть вже з 1 березня цього року застосовані до пенсій військових, науковців, посадових осіб органів місцевого самоврядування, державних службовців. Індексація всіх пенсій буде здійснюватися на загальних умовах із урахуванням одного показника коефіцієнта збільшення, а саме, що визначається відповідно до частини другої статті 42 Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”», - йдеться у повідомленні.

Пенсіонери. Фото: скріншот youtube
Пенсіонери. Фото: скріншот youtube

Важливо зазначити, що відповідно до закону надається право на дострокову пенсію батькам дітей, які хворі на тяжке рідкісне захворювання.

Раніше Знай писав, пенсії в Україні зростуть від 100 до 550 грн: як будуть змінюватися виплати в лютому і березні 2022. Що буде з пенсією в найближчі пару місяців. Експерти відповіли на головні питання.

Також ми писали, українці отримають додаткові 300 гривень до пенсії, але пощастить не всім: хто може розраховувати на доплату.

Нагадаємо, українцям дозволили забрати "ковідну" тисячу готівкою: кого це стосується і як отримати.