У 2022 році заплановано кілька підвищень пенсійних виплат, зокрема, пенсіонерам категорії 70+. Про це повідомляє інформаційний портал "Факти".

Так, у 2022 році пенсіонери віком від 70 років почнуть отримувати доплати до пенсії у розмірі 300 гривень. Програма доплат почне працювати з 1 жовтня і торкнеться близько 4 мільйонів пенсіонерів. Варто відзначити, що дана програма реалізується в Україні вже третій рік. Першими, у 2020 році, доплати отримали українці старше 80 років. Вже у 2021 році доплати призначили пенсіонерам у віці 75 років і старше.

Пенсіонери. Фото: скріншот youtube
Пенсіонери. Фото: скріншот youtube

Також з 1 жовтня 2022 року крім доплати буде введений новий пенсійний мінімум. Пенсіонери старше 70 років, які мають повний страховий стаж (35 і 30 років для чоловіків і жінок відповідно) отримуватимуть не менше 3000 тисяч гривень пенсії.

Гроші, скріншот: Youtube
Гроші, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Для українців, які мають менше стажу мінімальна пенсійна виплата буде розраховуватися пропорційно відпрацьованим рокам. Так, для громадян від 70 до 80 років зі стажем 20/25 років мінімальна пенсія складе 2500 гривень. Українці старше 80 років з таким стажем отримуватимуть не менше 2600 гривень.

Раніше Знай писав, пенсії в Україні зростуть від 100 до 550 грн: як будуть змінюватися виплати в лютому і березні 2022. Що буде з пенсією в найближчі пару місяців. Експерти відповіли на головні питання.

Також ми писали, допомога для вагітних українок: хто може отримати гроші, куди звертатися і які документи потрібно зібрати.

Нагадаємо, українцям дозволили забрати "ковідну" тисячу готівкою: кого це стосується і як отримати.