Ціни на соняшникову олію в Україні встигли побити всі мислимі рекорди всього за рік. Громадяни сподіваються, що після піку подорожчання йому на зміну прийде зниження ціни, але чи так це?

Як повідомляє видання "Хвиля"з посиланням на дані graintrade., на світових ринках ціни на рослинні олії продовжують зростати. Це означає, що подорожчає і сировина, яку закуповують українські виробники.

Є надія на те, що держрегулювання допоможе уникнути радикального стрибка цін, але ближче до весни запаси сировини підійдуть до кінця і особливо торгуватися у закупівельників не вийде.

Ціни на олію, кадр з відео
Ціни на олію, кадр з відео

Соняшникова олія виробництва Малайзії та Індії обходиться по 1385-1400 доларів за тонну, при тому, що якість їх продукту знижується. А ось зниження закупівельних цін до кінця зими чекати точно не варто.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Крім того, у світі сильно подорожчали й інші види олій – наприклад, пальмової та соєвої. Зріс попит на цю продукцію, і на ріпакову олію - при цьому пропозиція останнього дуже впала.

Скрін, відео YouTube олія
Скрін, відео YouTube олія

Станом на 15 лютого середні ціни на соняшникову олію торгової марки "Олейна" в Україні становить 57,50 гривень за пляшку (850 мл), торгової марки "Щедрий Дар" - 57,60 гривень (870 мл).

Нагадаємо, слідом за гречкою і молоком: Україна на межі паперової кризи-книги можуть стати недоступні

Як повідомляв Знай.uа, ціна на хліб знову зросла-скоро за батон проситимуть 30 грн: за скільки продають зараз

Також портал Знай.uа писав, що рекорд по зростанню ціни: вартість цукру злетіла разом з маслом, яйцями і хлібом.