Українські захисники поділилися ранковим зведенням щодо ситуації в районі проведення операції об'єднаних сил (ООС). Повідомляється, що російсько-окупаційні війська продовжують ігнорувати Мінські домовленості.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-центру ООС в мережі Facebook.

Українські захисники, фото: Unian
Українські захисники, фото: Unian

Донецькі терористи за минулу добу 4 рази порушили режим припинення вогню. У бік Катеринівки противник відкривав вогонь з протитанкових ракетних комплексів. У напрямку Лобачеве російські найманці здійснили обстріл з ручних протитанкових гранатометів.

Неподалік Оріхове збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції українських захисників із застосуванням мінометів калібру 120 мм та станкових протитанкових гранатометів. Поблизу Станиці Луганської окупанти застосували міномети калібру 82 мм. втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил в результаті дій ворога немає.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Станом на 7 годину ранку поточної доби з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Ситуація на 8: 00 ранку, 16 лютого, в районі проведення операції об'єднаних сил стабільна без істотних змін. Разом з тим противник продовжує нехтувати домовленостями Тристоронньої контактної групи з приводу повного і всеосяжного режиму припинення вогню. Окупаційні війська здійснюють обстріли позицій Збройних Сил України.

Публікація ООС, скріншот: Facebook
Публікація ООС, скріншот: Facebook

За минулу добу з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню, 2 з яких – із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Порівняно з 14.02 кількість обстрілів з боку ворога зменшилася.

Раніше повідомляли, ЗСУ знищили безпілотник ворога над Донбасом у відповідь на обстріли - "Поранили двох наших".

Як повідомляв Знай.uа, захисники на Донбасі звернулися до українців з проханням не панікувати через можливий наступ Росії: "Реально оцінюємо ситуацію".

Знай.uа писав, український захисник "Лев" дивом уцілів під розірваним снарядом бойовиків: "У нагрудній кишені...".