У зв'язку із ситуацією на кордоні України та відсутність чіткої позиції Путіна, була проведена зустріч між президентом Єврокомісії фон дер Ляєн та Прем’єром ВБ Борисом Джонсом.

15 лютого 2022 року вони обговорили важку ситуацію на українському кордоні та погодилась, що світ має бути пильним у найближчі години та дні.

Боріс Джонсон. Фото: YouTube
Боріс Джонсон. Фото: YouTube

Прем'єр-міністр подякувала президенту фон дер Ляєн за її тісну співпрацю щодо санкцій на сьогодні та сказала, що Великобританія та ЄС повинні продовжувати співпрацю з союзниками для підготовки пакету економічних заходів, які покарають Росію, якщо вони порушують суверенітет України.

Він привітав єдність союзників, але сказав, що можна зробити більше для посилення скоординованих заходів.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Лідери двох країн домовилися підтримувати контакти з обох питань.

Урсула фон дер Ляєн. Фото: YouTube
Урсула фон дер Ляєн. Фото: YouTube

У своєму Twitter Джонсон написав:

"Ми знаходимося на краю прірви, але президенту Путіну ще є час відступити. Ми закликаємо всіх брати участь у діалозі, а російський уряд уникати того, що було б згубною помилкою для Росії".

Скриншот повідомлення Джонсона у Twitter
Скриншот повідомлення Джонсона у Twitter

Українці в очікуванні агресивних наступальних дій рятуючись від панічних атак, від тривожних думок, та намагаючись зберегти голову тверезою та холодною, почали підбадьорювати себе мемами та веселими картинками у мережі.

Меми на тему нападу
Меми на тему нападу

Нагадаємо, раніше президент Туреччини Реджеп Ердоган захворів на омікрон після зустрічі з Зеленським

Як повідомляв портал "Знай.ua", Джо Байден дав характеристику Володимиру Путіну

Також "Знай.ua" писав, що ціни на "ходовий" продукт українців досягли піку, Володимира Зеленського просять втрутитися.