Президент США Джо Байден дав характеристику деяким європейським лідерам, а президента Росії Володимира Путіна назвав "хлопцем з ядерною зброєю і без друзів".

Про це повідомляє "NBCnews" з посиланням на джерела.

Так, стало відомо, що під час подорожей в Європі Байден дав відверті оцінки деяким лідерам. Як повідомляють люди, які чули висловлювання президента США, Байден жартував над деякими зі своїх колег, які брали участь в координації відповіді на російську агресію.

Джо Байден, скріншот: Youtube
Джо Байден, скріншот: Youtube

В першу чергу він висловився про канцлера Німеччини Олафа Шольца. Байден заявив, що він — це не Ангела Меркель.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

За їх словами, він також назвав поведінку прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона запальним. А президент Франції Еммануель Макрон, за словами Байдена, хоче бути Шарлем де Голлем.

Джо Байден також висловився і про президента Росії Володимира Путіна. Байден описав його як "хлопця з ядерною зброєю і без друзів".

Відповідаючи на питання про коментарі Байдена про Макрона, Шольца, Джонсона і Путіна, представник Ради національної безпеки Емілі Хорн все спростувала.

Скрін, відео YouTube Байден
Скрін, відео YouTube Байден

"Ці анонімні плітки жодним чином не схожі на те, що президент говорить або думає про своїх колег, яких він поважає і цінує", — зазначила вона.

Однак, джерела стверджують, що Джо Байден іноді висловлював розчарування з приводу динаміки своїх високопоставлених європейських колег. Так, на зустрічі з деякими членами своєї команди з національної безпеки він нібито відзначив нездатність Шольца об'єднати трансатлантичний альянс у відповідь на дії Росії.

Нагадавши, "сильний стрес і покусані губи": психолог розповів, що приховали "таємні рухи" Зеленського на зустрічі з Байденом.

Раніше Знай писав, Володимир Зеленський зідзвонився з Еммануелем Макроном:"раді відновленню роботи". Лідери двох країн обговорили питання безпеки

Також Знай повідомляв, скинь, я передзвоню? Володимир Зеленський анонсував "побачення" з Джо Байденом, про що говоритимуть президенти