16 лютого в православних святцях згадують про Симеона Богоприімця і Анни пророчиці. Про це повідомляє портал Апостроф.

У народному календарі цей день відомий як день Семена і Анни. Дане свято називається як" Хранитель немовлят", адже в цей день прийнято молитися за здоров'я. Все через особистість Анни пророчиці, яка, згідно з Євангелієм, принесла молодого Ісуса в Храм.

Традиційно в цей день прийнято молитися святим Симеону і Ганні, просячи у них здоров'я для маленьких дітей. Раніше на свято готували особливу їжу - саламату.

Примітно, що існує ряд заборон на 16 лютого. Народні повір'я кажуть, що в цей день не потрібно позичати гроші, одягати чорне, лінуватися і багато спати. Крім того, не рекомендується піднімати знайдені гроші і займатися перестановками в будинку.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Молитва про здоров'я немовлят

О Богопрімче! Почуй нас, грішних раб Божих (імена), і не отими покров твій Святий від нас, моли добрість Господа, яко нехай відверне від нас гнів Свій, праведно по справою нашим на нас рухомий, і, знехтувавши незліченна гріхи наша, зверне нас на шлях покаяння і на стежки заповідей своїх затвердить нас. Захисти молитвами твоїми в світі життя нашу і в усьому благому благе поспішення випроси, вся до живота і благочестя потрібна нам даруючи, яко да тихе і безмовне Житіє поживемо у всякому благочесті і чистоті, і тако в вічний досягнемо спокій, ідеже сподобимо ся Небесного Царства Христа Бога нашого, йому ж всяка слава личить, з Отцем і Пресвятим його Духом, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь