Митрополит Епіфаній на тлі тривожних новин про плани сусідньої Росії напасти на Україну звернувся до всіх віруючих. За його словами, поширення інформації про плани агресора почати вторгнення, інші ворожі заяви і дії глав Росії мають на меті посіяти страх, а потім похитнути нашу силу духу і єдності.

Митрополит просить не піддавайтеся паніці і нічого не боятися. Про це стало відомо завдяки новому повідомленню Митрополита Епіфанія в мережі Facebook.

Митрополіт Епіфаній - фото ПЦУ
Митрополіт Епіфаній - фото ПЦУ

"Вторгнення Російської Федерації в Україну відбулося ще взимку 2014 року. Вже вісім років триває хоча офіційно не оголошена Кремлем, але цілком реальна війна Росії проти України.

Наслідки цієї війни - окупація Криму і частини Донбасу, щоденні обстріли російськими військами української території, постійні гібридні атаки з боку Росії в економічній, дипломатичній, інформаційній, релігійній та інших сферах. Ми здатні протистояти в цій війні. Ми - не одні, з нами Бог і допомога наших союзників.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

З початку російської агресії в наших храмах безперервно звучить молитва про звільнення від навали чужинців, про Боже піклування над нашими захисниками на фронті, полегшення долі і звільнення полонених і заручників.

Благословляю в найближчий недільний день, 30 січня, у всіх храмах Православної Церкви України піднести додатково особливі молитви за нашу Батьківщину.", - пише Єпіфаній.

Публікація Епіфанія, скріншот: Facebook
Публікація Епіфанія, скріншот: Facebook

Молитва, яка допоможе зберегти Батьківщину від небезпеки:

Молитва Коли Батьківщина в небезпеці, скріншот: Facebook
Молитва Коли Батьківщина в небезпеці, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, Митрополит Епіфаній розповів, як позбутися спокус, що збивають зі шляху порятунку: пірнанням в ополонку на Водохреща не обійтися.

Як повідомляв Знай.uа, рецепт щастя: топ порад від митрополита Епіфанія на рік Тигра.

Знай.uа писав, священик навчив віруючих, чи грішно зігріватися деревами, на яких люди вішалися: головне Біблію не чіпати.