У Верховній раді України зареєстрували законопроєкт, що передбачає заборону виїзду з країни чиновникам на період воєнного стану.

Про це повідомила представниця Верховної ради в Конституційному суді Ольга Совгиря у Telegram.

Цей законопроєкт пропонує аби в період воєнного стану обмежити виїзд з України народним депутат, членам КМУ, урядовцям, головам ОДА, РДА, державним службовцям категорії "А", керівникам ЦОВВ в т.ч. із спеціальним статусом, керівників підприємств, установ та організацій, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, а також керівникам підприємств, установ та організацій, які провадять діяльність, пов’язану із забезпеченням безпеки та стійкості критичної інфраструктури та ін.

Ольга Совгиря - фото з Фейсбук (IDFА)
Ольга Совгиря - фото з Фейсбук (IDFА)

Ольга Совгиря зазначила, що приєднується до цієї ініціативи, до того ж на засіданні профільного комітету буде пропонувати доповнити зазначений перелік посадових осіб суддями Конституційного суду України.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

"Переконана, що у вирішальні для держави часи судді Конституційного суду повинні забезпечити можливість ухвалення рішень невідкладно", - написала Совгиря.

Нагадаємо, екстрене засідання РНБО і зустріч Зеленського зі "слугами": яка обстановка в уряді на фоні можливого вторгнення. Скликано екстрене засідання РНБО, а президент зустрінеться зі "слугами"

Раніше Знай писав, Володимир Зеленський заявив про підвищення зарплат українським захисникам: виплати стануть вищими на 20-30%. Президент підписав указ про підвищення рівня зарплат для українських захисників

Також Знай повідомляв, Володимир Зеленський заявив, що залишиться з сім'єю в Україні: втікачам дав 24 години, щоб повернутися