Сьогодні, 15 лютого, мільйони православних християн всього світу відзначають Стрітення Господнє. Це велике свято, яке є одним із найважливіших православних свят. З цієї нагоди настоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній звернувся до віруючих через свою фейсбук-сторінку.

«Сьогодні ми святкуємо подію, яка має глибинний зміст та стосується кожного із нас. Всі ми прагнемо зустрічі з Богом і кожен по особливому очікує її у своєму житті. В храмі, під час молитви, якщо ми щиро відкриємо своє серце і душу, то зможемо відчути цю особливу зустріч з Богом. Адже саме в Таїнствах, а особливо в Євхаристії, Господь дарує той невидимий дотик Його благодаті. Причастя під виглядом хліба і вина животворчих Таїн Тіла і Крові Христа-Спасителя і є справжньою зустріччю з Господом, яка можлива для кожного з нас», - нагадав він вірянам.

Він додав, що щороку, відзначаючи свято Стрітення Господа Ісуса Христа, православні вшановують подію, коли на 40-й день після Різдва Сина Божого, відповідно до приписів закону Мойсеєвого, Пресвята Богородиця принесла Немовля Ісуса до Єрусалимського храму.

«Того дня відбулося дещо більше, аніж просто приведення ще однієї Дитини до храму. Адже у храмі в особі праведного старця Симеона та праведної пророчиці Анни старозавітне людство зустрілося з Месією – у прихід Якого вони вірили та на Якого так довго чекали», - наголосив Епіфаній.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Він пояснив, що найбільше наближують людину до спасіння щира любов, гаряча молитва, самообмеження заради досконалості, та міцна віра.

«Істинна віра – це не сліпе перекладання відповідальності за всі події в нашому житті на Господа. Істинна віра – це віра діяльна, віра активна. Коли ми просимо Бога про Його благословення, допомогу та підтримку – та водночас діємо самі, творимо добрі справи та даруємо любов нашим ближнім, не очікуючи, як на передумову, на «знак згори». Не заради винагороди – але тому, що не можемо дозволити собі чинити інакше, бо гідні вчинки та чесноти стають нашим свідомим вибором», - впевнений настоятель ПЦУ.

Нагадаємо, Стрітення Господнє 15 лютого: щирість, зустрічі і молитви "онлайн" – що важливо зробити в цей день.