Сьогодні 14 лютого Володимир Зеленський провів декілька важливих зустрічей. Він поговорив телефоном з президентом США Джозефом Байденом, та зустрівся з Канцлером Німеччини Олафом Шульцом.

Тема зустрічі - у всіх на вустах, це деескалація російських військ на кордоні з Україною. У посольстві Німеччини в Twitter, вже оприлюднили перші результати зустрічі.

Олаф Шульц заявив:

"Сьогодні в Києві та завтра в Москві я продовжу наші переговори щодо все ще дуже серйозної ситуації на українському кордоні. У Києві для мене важливо висловити нашу постійну солідарність і підтримку Україні".

Володимир Зеленський, Олаф Шольц. Фото: Офіс президента
Володимир Зеленський, Олаф Шольц. Фото: Офіс президента

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Він також наполіг на тому, що буде вимагати від Кремля прибрати війська з кордонів України.

"Від Москви ми терміново очікуємо ознак деескалації. Подальша військова агресія мала б дуже серйозні наслідки для Росії. Я абсолютно згоден з нашими союзниками в цьому. Ми є свідками дуже, дуже серйозної загрози миру в Європі", - заявив Федеральний канцлер.

У ході розмови Шольцу пообіцяв допомогу Україні розміром 150 млн євро. Він зазначив, що країна йде шляхом демократичних змін.

Також у ході розмови домовлено, що Україна надасть проєкти законів про особливий статус та про вибори для дискусії. За словами Шольца, немає причин нарощування потенціалу з боку РФ, це було центральною темою наших переговорів сьогодні.

"Якщо Росія знову порушить територіальну цілісність України, ми готові до серйозних санкцій", - заявив канцлер Німеччини.

Також, з'ясувалося, що Німеччина закликає до прямих переговорів Києва та Москви. Він запевнив - членство України в альянсі не може бути в центрі дискусії з РФ, питання не стоїть на порядку денному.

Нагадаємо, раніше Зеленський зізнався, що в Європі натякають Україні відмовитися від НАТО, коментуючи слова Пристайко.

Як повідомляв портал "Знай.ua", канцлер Німеччини Олаф Шольц екстрено прибув в Україну до Володимира Зеленського.

Також "Знай.ua" писав, що українцям дозволили забрати "ковідну" тисячу готівкою.