Посол України у Великобританії Вадим Пристайко сказав В інтерв'ю BBC, що Україна може імовірно не вступати в НАТО, якщо це запобіжить війні з Росією.

За оцінками дипломатів, Пристайко проявив "дипломатичну гнучкість", він додав, що такий крок не привів би Україну до миру, а про підписані гарантії довелося б пошкодувати на наступний, якщо не в той же день. Кілька Telegram-каналів розмістили інформацію з коментарями, щодо слів Пристайка.

Вадим Пристайко. Фото: Youtube
Вадим Пристайко. Фото: Youtube

Заголовок BBC резонував серед українських громадян, які відразу подумали, що слова посла це офіційні заяви влади. Мережі моментально вибухнули негативною реакцією, і припущенням, що Пристайко необхідно вже додавати в базу Миротворець.

Варто нагадати, що Пристайко представляв Зеленського в ході передвиборної гонки, і по всій видимості така риторика звучала в колах наближених до Володимира Зеленського.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

У Секретаріаті президента Зеленського відреагували на слова посла, заявивши, що це не є позицією української влади.

"Прагнення України в НАТО і ЄС закріплені в Конституції країни, заявив Сергій Нікіфоров, коментуючи слова посла України у Великобританії Вадима Пристайка", - заявив прессекретар Зеленського.

Зеленський відповів на питання про членство України в НАТО і прокоментував скандал з послом України у Великобританії Пристайко.

"Ряд європейських лідерів трохи натякає Україні, що не варто піднімати тему членства в НАТО, адже це пов'язано з реакцією Російської Федерації", — заявив Зеленський.

Сам Пристайко заявив, що мова не йде про відкладення плану вступу в НАТО – ми говоримо про те, що ми зараз не в сім'ї, тому потрібно шукати що-небудь інше, наприклад двосторонню угоду з Великобританією і США. Так посол прокоментував виданню Reuters.

Нагадаємо, раніше ціни на "ходовий" продукт українців досягли піку, Володимира Зеленського просять втрутитися.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Еммануель Макрон зідзвонився з Путіним після недавньої зустрічі, говорили про Україну.

Також "Знай.ua" писав, що МЗС України попросило усіх громадян заспокоїтися і не сіяти паніку.