Президент України зустрівся з канцлером Німеччини Олафом Шольцем, який незадовго до цього прибув в українську столицю на тлі чуток про можливе вторгнення Росії.

В офісі президента України заявили про те, що зустріч вже почалася, і вони обговорять ряд важливих питань.

Після завершення зустрічі відбудуться ще й українсько-німецькі переговори під керівництвом президента і федерального канцлера. У журналістів також буде можливість задати їм питання.

Олаф Шольц вступив на цю посаду тільки в грудні, і ось, вже через два місяці бере активну участь в обговоренні даного конфлікту. За два тижні лютого він встиг відвідати Вашингтон, зустрітися з лідерами Франції, Польщі та країн Балтії, і тепер приїхав до Києва.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Володимир Зеленський і канцлер Німеччини, фото: Офіс президента
Володимир Зеленський і канцлер Німеччини, фото: Офіс президента

Крім того, у вівторок він полетить до Москви, щоб там обговорити конфлікт з Володимиром Путіним. Канцлер каже, що їде в Росію для того, щоб попередити місцеву владу про вкрай дорогу ціну, яку вони всі можуть заплатити у випадки вторгнення в Україну.

Замість ескалації Олаф Шольц хоче запропонувати дипломатію, і підтримати переговори за допомогою форматів, які вже існують, один з яких - «нормандський». Все це на тлі чуток, які зараз поширюються від різних джерел. У них йдеться про те, що Росія планує напасти на Україну вже цієї середи - 16 лютого. Правда це чи ні - покаже лише час. У Кремлі ж заперечують таку можливість.

Нагадаємо, що екстрене засідання РНБО і зустріч Зеленського зі "слугами": яка обстановка в уряді на тлі можливого вторгнення

Раніше повідомлялося, що МЗС України попросив усіх громадян заспокоїтися і не сіяти паніку: "готові дати відсіч..."

Також, за спиною у Зеленського: Еммануель Макрон зідзвонився з Путіним після недавньої зустрічі, говорили про Україну