Українцям розповіли, що буде з пенсією в лютому і березні. На кого очікує підвищення, і на скільки. Відповіді від експертів.

У 2022 році в уряді пообіцяли кілька етапів підвищення пенсійних виплат, і перший з них стався в січні. У лютому нічого передбачено не було, але от у березні українців очікує індексація виплат.

Пенсіонери. Фото: скріншот youtube
Пенсіонери. Фото: скріншот youtube

У Пенсійному фонді відзначили, що з січня були збільшені виплати відразу двом категоріям громадян, а вже в наступному місяці повинні проіндексувати виплати відразу на 14%.

Радник міністра соціальної політики Микола Шамбіра говорить про те, що найменший розмір підвищення складе 100 гривень, а в середньому це буде близько 550 гривень.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Пенсіонери, скріншот: Youtube
Пенсіонери, скріншот: Youtube

При цьому, проект закону ще не був затверджений урядом. Крім того, раніше міністр соціальної політики Марина Лазебна говорила про те, що в березні проіндексують не тільки пенсії, а й "вікові надбавки".

Йдеться про 500 гривень, які щомісяця отримують люди старше 80 років, і 400 гривень, які з осені 2021 почали виплачувати пенсіонерам в 75-80 років. Лазебна заявила, що після індексації ці виплати збільшаться до 570 і 456 гривень відповідно.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Мінімалка в березні становитиме 2093 гривні, проти 1934, які виплачують зараз.

Нагадаємо, що вихід на пенсію о 65: скільки потрібно пропрацювати українцям, щоб отримати "заслужений відпочинок"

Раніше повідомлялося, що в Мінсоцполітики пояснили, хто в Україні отримає підвищену пенсію позачергово: від 2100 гривень

Також, Нова "мінімалка" і плюс 14%: скільки українські пенсіонери отримуватимуть з 1 березня.