Після доволі тривожного інциденту з літаком української авіакомпанії SkyUp, який сів у Кишиневі замість Борисполя, Мінінфраструктури України зробило заяву, що небо над Україною залишається відкритим. Проте, судячи з дій "західних партнерів" - вирішувати це не Україні, а тільки власникам літаків.

Про це стало відомо завдяки новій заяві Мінінфраструктури України.

Черга в Борисполі, фото: Unian
Черга в Борисполі, фото: Unian

"Небо над Україною залишається відкритим, держава працює над попередженням ризиків для авіаперевізників", – заява Міністерства інфраструктури України.

Інформація про закриття повітряного простору України не відповідає дійсності. Закриття авіапростору є суверенним правом України, відповідне рішення не приймалося.

Популярні новини зараз
Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Публікація Мінінфраструктури України, скріншот: Facebook
Публікація Мінінфраструктури України, скріншот: Facebook

У Мінінфраструктурі відбулася робоча нарада за участю керівництва офісу Президента України, Державної авіаційної служби України, ДП "Украерорух", ДП МА "Бориспіль" та українських авіакомпаній щодо ситуації на ринку авіаперевезень. За результатами наради було напрацьовано рішення для запобігання подальшому загостренню ситуації.

Більшість авіакомпаній продовжують операційну діяльність без обмежень. Зокрема, 29 іноземних авіакомпаній виконують польоти з 34 країн світу.

У деяких перевізників виникають складнощі, пов'язані з коливаннями на ринках страхування. Зі свого боку, держава готова підтримати авіаперевізників і планує надати додаткові фінансові гарантії для підтримки авіаринку. Проводяться консультації з міжнародними партнерами та готуються відповідні рішення уряду.

"Ринки страхових послуг, так само як і ринки капіталу, вразливі до інформаційного поля. Очікуємо, що вже найближчим часом ситуація стабілізується. Для цього уряд, Офіс Президента і наші міжнародні партнери розробляють спільні рішення. У разі необхідності держава забезпечить повернення всіх громадян України з-за кордону", - прокоментував Олександр Кубраков, міністр інфраструктури України.

Раніше повідомляли, у Нацкорпусі розповіли, чому цивільному населенню важливо приєднуватися до військових тренувань.

Як повідомляв Знай.uа, як не втратити гроші під час повномасштабної війни: поради експертів.

Знай.uа писав, через "ситуацію в країні" український літак SkyUp екстрено сів у Кишиневі: офіційна заява авіакомпанії.