Літак української авіакомпанії SkyUp, який летів по рейсу з острова Мадейра (Португалія) до Києва, здійснив посадку в Кишиневі (Молдова), нібито через ситуацію в Україні. Приблизно 200 людей вже більше 5 годин сидять в аеропорту і чекають на автобуси, які довезуть їх в Україну. Перевізник нічого не коментує.

Про це стало відомо завдяки повідомленням пасажирів з соціальних мережах.

"Під час польоту нам повідомили, що у зв'язку з ситуацією в Україні лізингодавець борту заборонив посадку судна в Україні", — розповіла журналістам одна з пасажирок рейсу Ольга Руднєва, виконавчий директор Фонду Олени Пінчук.

Популярні новини зараз
Київстар відреагував на безмежні питання щодо підвищення тарифів: "Довго утримувався від цього..." Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Ольга також поділилася цією ж інформацією в сторіз в Instagram. За словами Руднєвої, пасажирам повідомили про те, що борт сяде не в Києві, за дві години до посадки в Борисполі.

"Повідомили, що лізингодавець борту не готовий ризикувати літаком і тому він не дозволяє залітати в повітряний простір України. Посадили в Кишиневі, звідси автобусами до Києва", - розповіла пасажирка.

Розклад для рейсу PQ 902
Розклад для рейсу PQ 902

Згідно з розкладом, рейс PQ 902 повинен був сісти в київському аеропорту Бориспіль о 03:50.

У коментарях на сторінці компанії SkyUp у Facebook написали, що пасажирів обіцяють везти автобусами до Києва, "але вже півтори години жодного транспорту немає". У відповідь компанія заявила, що потрібно очікувати на інформацію.

Коментарі представників SkyUp, скріншот: Facebook
Коментарі представників SkyUp, скріншот: Facebook

Також варто нагадати нашим читачам, що ще в суботу, 12 лютого, пройшли чутки про те, що найбільші страхові компанії розіслали лізингодадетялям світу, що через 48 годин перестає діяти страхове покриття повітряних суден в Україні і над Україною. І сьогодні ми бачимо перші підтвердження цьому.

Пізніше з'явився офіційний коментар від представників авіаперевізника:

Коментар по рейсу PQ0902, скріншот: skyup.aero
Коментар по рейсу PQ0902, скріншот: skyup.aero

Раніше повідомляли, за спиною у Зеленського: Еммануель Макрон зідзвонився з Путіним після нещодавньої зустрічі, говорили про Україну.

Як повідомляв Знай.uа, МЗС України попросив усіх громадян заспокоїтися і не сіяти паніку: "Готові дати відсіч...".

Знай.uа писав, російські танки загрузли в болоті під Донбасом: українці жартують, що вторгнення відкладається.