Джульєт Робертс почала курити вейпінг всього в 14 років, а чотири роки по тому вона була госпіталізована і на п'ять днів була підключена до апарату життєзабезпечення, так як їй було важко дихати через пневмонію. Про це пише видання Daily Star.

Підлітка підключили до апарату життєзабезпечення після того, як постійне куріння вейпа знищило її легені.

18-річна Джульєт Робертс почала курити вейпінг більше чотирьох з половиною років тому у віці 14 років разом зі своїми шкільними друзями.

Вона каже, що швидко стала "залежною". Після декількох років регулярного використання вейпінг завдав величезної шкоди легким підлітка, і 7 січня вона була госпіталізована, так як їй було важко дихати.

Фото: Daily Star
Фото: Daily Star

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Стурбовані лікарі підключили Джульєтту до системи життєзабезпечення на п'ять днів, і, незважаючи на «чудове» одужання, вона залишається на кисні 24/7.

Зараз Джульєтта одужує вдома, і їй сказали, що їй все ще загрожує Серцевий Напад через навантаження на її слабкі легені.

"Я сиділа в своїй кімнаті, хотіла встати і знову впала, тому що не могла дихати, я думала, що втрачу свідомість. Я зателефонувала своєму хлопцю і сказала йому, що мені потрібно їхати до відділення невідкладної допомоги, тому що я відчуваю, що щось не так. Як тільки вони перевірили мої життєво важливі органи, забігли три медсестри, тому що мій кисень був настільки низьким, що вони не могли повірити, що я ходжу. Після проведення всіх аналізів мій стан почав дуже швидко погіршуватися, і після цього я мало що пам'ятаю", - розповідає дівчина.

Її терміново підключили до апарату штучної вентиляції легенів, а коли цього виявилося недостатньо - до апарату життєзабезпечення.

"Лікарі сказали мені, що якби я не дісталася туди тієї ночі, я б померла. Це було дуже страшно. Вони сказали мені, що я практично вмираю", - ділиться Джульєтта.

Фото: Daily Star
Фото: Daily Star

Роки постійного куріння пошкодили її легені і призвели до розвитку пневмонії, через яку їй було важко дихати. Джульєтта провела в лікарні в цілому 12 днів, п'ять з яких вона була на апараті життєзабезпечення.

Вона каже, що лікарі вважають, що її ослаблені легені через тривале використання вейпів були вражені реакцією на хімічну речовину в "підроблених" вейпах.

Лікарі протримали підлітка у відділенні інтенсивної терапії ще п'ять днів після того, як вона прокинулася від системи життєзабезпечення, так як вона все ще отримувала занадто багато кисню, щоб її можна було пересувати — споживаючи 15 літрів в день.

Після виписки з лікарні вона залишається на кисні цілодобово і як і раніше отримує лікування небулайзером будинку два рази на день.

Вейпи - фото UA.News
Вейпи - фото UA.News

Джульєтті, що працює офіціанткою, сказали, що вона може залишитися без роботи на термін до року, в залежності від того, коли її легені стануть досить сильними, щоб дихати самостійно і перестануть навантажувати серце.

Під час одужання вона також повинна бути обережна, щоб не підхопити будь-які хвороби, які можуть ще більше напружити її слабкі легені.