Незабаром в Україні подорожчають сигарети. Експерти стверджують, що пачка сигарет подорожчає як мінімум на 8 гривень.

Про це повідомляє "Обозреватель".

Так, стало відомо, що в Україні з січня 2022 року пачка сигарет подорожчає як мінімум на 8 гривень. Повідомляється, що це відбудеться через підвищення акцизу на 20%, що передбачено взятими Україною перед Євросоюзом зобов'язаннями. Мінімальна вартість пачки сигарет складе близько 50 гривень.

Сигарета, скріншот: Youtube
Сигарета, скріншот: Youtube

Зараз в Євросоюзі мінімальний акциз на 1000 сигарет становить не менше 90 євро. Поступово до цієї позначки дійде і Україна. Підвищення ціни на сигарети в Україні для ЄС дає можливість знизити рівень контрабанди, коли дешеві українські сигарети везуть в сусідні країни.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

При цьому рівень фальсифікату всередині країни досягає максимумів. Це роблять за допомогою точок безмитної торгівлі в аеропортах і пунктах пропуску. Сигарети оформляють на пасажирів, які нічого не підозрюють, потім продають всередині країни. Так як за продукцію, яку вивозять з країни, акциз платити не потрібно, на неї можуть робити знижку, продавці ж отримують величезний прибуток.

Цигарки
Цигарки
dtkt.ua

Через це страждають приватні продавці сигарет, адже їм доводиться конкурувати з колегами, які порушують закон, і не платять акцизи.

Нагадавши, в Україні подорожчає алкоголь слідом за сигаретами: скільки заплатимо за пиво, горілку і вино

Раніше Знай писав, куріть сигарети-готуйтеся платити: українцям назвали причини постійного зростання цін на тютюн

Також Знай повідомляв, експерти спрогнозували захмарну ціну на соняшникову олію в Україні: радіти нічому