Як стало відомо днями, в Україні незабаром стрімко подорожчають сигарети. Експерти вирішили з'ясувати, скільки грошей люди витрачають на цю шкідливу звичку.

Про це стало відомо завдяки дослідженню, яке провів портал picodi.com.

Як зазначається, витрачають вони досить багато, і це при відносно дешевій вартості. В середньому вартість пачки становить 2,26 долара, і в рік йде близько 823 доларів тільки на цю шкідливу звичку.

Гроші на сигарети, фото: Picodi
Гроші на сигарети, фото: Picodi

Це приблизно 15% річних витрат, що є величезною сумою.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

З 104 країн по всьому світу, Україна займає всього лише 19 за вартістю сигарет. Ось, наприклад, в сусідній Молдові жителі віддають за пачку в середньому 1,68 доларів (11 місце), коли як в найближчій Польщі вже 4,65 доларів - 57 місце.

Сигарета, скріншот: Youtube
Сигарета, скріншот: Youtube

Найдорожчі сигарети виходять в Австралії, там за пачку в середньому просять 25 доларів. Ірландія та Англія на рівні 16-15 доларів, відповідно, що також досить дорого.

Все це в результаті політики влади, яка спрямована на зниження кількості людей, що палять.

За витратами на сигарети в рік лідирує Албанія, де жителі витрачають на сигарети 1140 доларів в середньому, або ж 23% свого доходу.

Кіоск з цигарками, кадр з відео
Кіоск з цигарками, кадр з відео

Станом на 2020 рік, у світі вже 1,14 мільярдів курців, а помирає щорічно від цієї звички близько 8 мільйонів чоловік.

Цигарки
Цигарки
dtkt.ua

У 2022 році планується знову підняти ціни на сигарети, і тоді вартість пачки в середньому буде на 8 гривень дорожче, ніж зараз. Трапиться це через підвищення акцизу на 20%.

Нагадаємо, що в Україні рекордно підскочить ціна на сигарети: скільки курцям доведеться викласти за пачку

Раніше повідомляли, що експерти спрогнозували захмарну ціну на соняшникову олію в Україні

Знай.ІА писав, в Україні подорожчає м'ясо слідом за комуналкою, цигарками та алкоголем