Українське зовнішньополітичне відомство заявило, що в Дані дні українцям критично важливо зберігати спокій і уникати дій, які розхитують стабільність і сіють паніку.

У МЗС підкреслили, що з самого початку ескалації з боку РФ керівництво країни, дипломатія і армія докладають максимум зусиль, щоб Україна залишалася стійкою і готовою до різних сценаріїв розвитку подій, а будь-які агресивні наміри щодо нашої держави не втілилися в життя.

Про це стало відомо завдяки публікації Міністерства закордонних справ України.

МЗС України - фото Міністерство закордонних справ України
МЗС України - фото Міністерство закордонних справ України

В українському МЗС нагадали, що в п'ятницю на засіданні РНБО під головуванням президента відбувся "ретельний аналіз поточної безпекової ситуації та подальших дій України".

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Комплексний пакет стримування Росії, запропонований партнерам Україною в листопаді 2021 року, став ефективним інструментом протидії агресивній політиці Кремля, і зараз наша держава має сильну позицію завдяки скоординованим дипломатичним контактам на всіх рівнях, завершенню підготовки в США і ЄС жорстких санкцій, постачання зброї і наданої макрофінансової допомоги", — заявили в Міністерстві.

Там також підкреслили, що Збройні сили постійно відстежують розвиток подій і готові давати відсіч будь-яким посяганням на територіальну цілісність і суверенітет України.

Крім того, українська дипломатія цілодобово перебуває на зв'язку з усіма ключовими партнерами, оперативно отримує необхідну інформацію про безпеку, "що дозволяє робити нам своєчасні дії".

Засідання РНБО, сайт президента
Засідання РНБО, сайт президента

Варто нагадати той факт, що в п'ятницю, 11 лютого, видання The Guardian повідомило, що президент США Джо Байден нібито повідомив лідерам НАТО і ЄС в телефонній розмові, що президент Росії Володимир Путін прийняв рішення почати вторгнення в Україну в найближчі кілька днів. Атака може початися з повітряних ударів.

За даними видання Spiegel, спецслужби США оприлюднили термінове попередження союзникам по НАТО про напад Росії на Україну, яке, ймовірно, може статися в найближчу середу. Також відомо, що 11 і 12 лютого ряд країн закликали своїх громадян негайно покинути Україну.

Раніше повідомляли, Джо Байден закликав американців негайно виїхати з України: що це означає.

Як повідомляв Знай.uа, у Нацкорпусі розповіли, чому цивільному населенню важливо приєднуватися до військових тренувань.

Знай.uа писав, Національний Корпус організував у Києві військове тренування для цивільного населення.