Найвищий і найактивніший вулкан в Європі Етна вивержився в четвер ввечері і влаштував справжнє шоу в нічному небі. Про це пише Reuters.

Вулкан Етна в Італії вивергався пізно ввечері і освітив нічне небо вибухами і яскраво-червоною розплавленою лавою. У Національному Інституті геофізики і вулканології визначили, що виверження відбулося в південно-східному кратері вулкана на висоті близько 2900 метрів.

Виверження вулкана. Фото: Reuters
Виверження вулкана. Фото: Reuters

Відзначається, що вулкан викинув попіл і клуби диму в небо на висоту 8 кілометрів. Наскільки відомо ніхто в результаті виверження не постраждав, оскільки про травми не повідомлялося.

Виверження вулкана. Фото: Reuters
Виверження вулкана. Фото: Reuters

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Варто відзначити, що Етна - найвищий з діючих зараз вулканів на території Європи. З кожним виверженням його висота змінюється. За оцінками експертів з 1865 року Етна став нижче на 22 метри. На даний момент висота вулкана становить близько 3329 метрів, а його вік становить більше 350 тисяч років.

Виверження вулкана. Фото: Reuters
Виверження вулкана. Фото: Reuters

Етна досить активний вулкан і може спалахувати кілька разів на рік. Втім, в останні роки великих вивержень не було. Останнє фіксувалося ще в 1992 році.

Раніше Знай писав, ризикнули всім і стали багатіями: історія сім'ї, яка витратила всі заощадження на біткоїни. Сім'я вклалася в біткоїни і зараз живе в Португалії, де не потрібно платити податок за криптовалюту.

Також ми писали, українець вкрав у жінки ноутбук, а потім ще й серце: в ході розслідування почали разом жити.

Нагадаємо, жінка народила в колекторі з дитиною на руках: сім'ю вигнали з дому, і не знайшли іншого виходу