Минуло 7 років від того дня, як Краматорськ обстріляли російські окупанти. Це трапилося 10 лютого 2015 року.

Під час обстрілів загинуло 17 людей, серед загиблих п’ятеро дітей, обстріл прийшовся по житлових районах міста. Про це сьогодні, 10 лютого, написав керівник Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко.

Обстріл Краматорська. Фото: Facebook
Обстріл Краматорська. Фото: Facebook

Під час обстрілу було також поранено 64 місцевих жителі, цивільні та військові.

Ціллю були аеродром та житлові квартали. Окупанти випустили по місту залпи з великокаліберних систем, зокрема – БМ "Смерч". Касетні снаряди, які заборонені міжнародним правом. Покарання за смерті людей досі ніхто не поніс.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Обстріл Краматорська. Фото: Facebook
Обстріл Краматорська. Фото: Facebook

"Обстріл житлового кварталу мирного міста був не випадковістю та помилкою. Це був свідомий акт залякування, покликаний похитнути позиції української делегації на саміті Нормандської четвірки. Акти терору – це звичайна методика для загарбників. Вони намагалися залякати нас тоді, намагаються залякати і зараз. Але як тоді, так і зараз їхнім планам не здійснитись. Ми сильні, бо за нами правда", - зазначив голова Донеччини.

Обстріл Краматорська. Фото: Facebook
Обстріл Краматорська. Фото: Facebook

Кожного року, 10 лютого в Краматорську – траурний день: згадують загиблих. Забути цю трагедію неможливо, як неможливо пробачити тих, хто вдався до таких дій.

Нагадаємо, раніше 22-річний воїн ЗСУ зізнався, що змусило його покинути звичне життя і піти на фронт.

Як повідомляв портал "Знай.ua", кулеметник Богдан був шахтарем і заробляв у Польщі, але любов до України привела на фронт

Також "Знай.ua" писав, що окупанти знову обстріляли ЗСУ з гранатометів і отримали по зубах.