У минулому піхотинець Богдан був шахтарем, хлопець народився в Павлограді, що в Дніпропетровській області. Він у мирний час робив тунелі, прокладав трубопроводи. Каже, що це була важка, небезпечна, проте цікава робота.

Про історію життя та бойові будні Богдана пише кореспондент Олександр Олехнович з мобільної прес-групи ОТУ "Північ" в мережі Facebook.

Кулеметник Богдан, фото: Facebook
Кулеметник Богдан, фото: Facebook

"У піхоті я з квітня минулого року. Правда, в армії вже давно. Починав у строкової службі в ППО Сухопутних військ. Там же підписав свій перший контракт і прослужив до 2017 року. Потім зробив перерву, двічі з'їздив до Польщі на заробітки. Але це все набридло - тягнуло додому, на Батьківщину. А що треба на своїй землі піднімати економіку. Так що далі працював на шахті", - розповідає Богдан.

На питання "Чому вирішив стати піхотинцем?", Богдан коротко відповідає - "Друг покликав".

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"Можна сказати, пішов за компанію. Товариш із сусіднього містечка. Ми вчилися разом, працювали разом, жили в одній кімнаті в гуртожитку. Якось приїхали після зміни на шахті, він і каже: я вирішив підписати контракт... А я йому: "Я теж хочу! Будемо служити разом!". Так я знову став військовим. Зараз служимо в одній роті. Я - кулеметник на одній позиції, друг - старший на сусідній...", - розповідає боєць.

Українські захисники, фото: Unian
Українські захисники, фото: Unian

Послуживши в різних родах військ на різних посадах, Богдан підсумовує одну важливу спільну рису для будь-якого військового колективу. Каже, де б він не був, яку б посаду не займав-скрізь була дружба, братство і принцип "один за одного".

В армії Богдан знайшов кохану, створив сім'ю. Дружина - стрілець-зенітник, службовець у тій же бригаді. Зізнається, коли разом були на передовій, бачитися доводилося раз на тиждень. Зараз кохана чекає на його повернення цілим і неушкодженим додому.

Раніше повідомляли, окупанти на Донбасі скинули кілька бомб на житлові будинки і школу: подробиці.

Як повідомляв Знай.uа, воїни ЗСУ прокотилися танками по Донбасу, щоб нагадати окупантам всю нашу міць: "Легенда змінюється".

Знай.uа писав, Bloomberg помилково заявили про напад Росії на Україну, але відразу почали вибачатися: "готуємо для багатьох сценаріїв".