У вівторок, 8 лютого президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном. Зокрема глави держав обговорювали питання безпеки.
Під час зустрічі Володимир Зеленський подякував за виділення 1,2 млрд євро для економіки України, до того ж зазначив, що розраховує на проведення саміту лідерів нормандської четвірки найближчим часом.

Володимир Зеленський. Фото: Instagram
Володимир Зеленський. Фото: Instagram
Володимир Зеленський. Фото: Instagram

"У нас спільне з президентом Франції бачення щодо викликів для безпеки для України та світу. Франція важлива для нашого регіону і всього ЄС. Це потужний крок підтримки нашої держави: Франція виділяє 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги Україні", - заявив Зеленський.

Зеленський не забув слова Володимира Путіна, коли він коментував "Мінські домовленості" та ставлення до них чинного президента України. Тоді він сказав журналістам: "Подобається, не подобається - терпи, моя красуне".

"З приводу слів Путіна щодо "Мінських угод" "подобається, не подобається, терпи, моя красуне" - Україна справді красуня, але "моя" - це перебір", - зазначив він.

У свою чергу, Еммануель Макрон зазначив, що мирний процес був одним з ключових питань сьогоднішніх переговорів.

"Ми очікуємо, що найближчим часом, згідно з домовленостями, досягнутими в ході Паризького саміту ще в грудні 2019 року, ми зможемо провести наступні переговори лідерів нормандської четвірки. Важливий крок на цьому шляху - активізація діалогу на рівні політичних радників", - розповів він.

До того ж президент Франції розповів, що Україна підтвердила, готовність просуватися шляхом "Мінських угод". Макрон заявив, що готуються нові механізми гарантування безпеки, які потрібно реалізувати в найближчий місяць.