Українцям перерахують суми в платіжках за блакитне паливо через те, що облгази ігнорують вчасно передані показання лічильників і виставляють інші показання, які набагато вище. Про це пише портал "ГазПравда".

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг на засіданні 1 лютого прийняла рішення перевірити 29 облгазів на предмет порушень. Все через скарги українців, за словами яких постачальники не приймають вчасно передані показання лічильників і вписують в платіжки свої числа.

Газова плита. Фото: скріншот youtube
Газова плита. Фото: скріншот youtube

Водночас облгази звинувачують споживачів у тому, що вони не надали вчасно відповідну інформацію. Тобто після 6 числа календарного місяця, наступного за розрахунковим.

Платіжки, фото: скріншот з відео
Платіжки, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

У разі завищених показань лічильника рекомендується подавати претензію не тільки до облгазу, а й скаргу в НКРЕКП. Зазначається, що нерідко газорозподільні компанії ігнорують подібні звернення або відмовляють споживачам у перегляді показань.

Ознайомиться з усім переліком облгазів, які перевірить НКРЕКП можна за цим посиланням.

Раніше Знай писав, українці можуть не платити за доставку газу: експерти розповіли про тарифи - це потрібно знати кожному.

Також ми писали, українців позбавлять субсидій і змусять повернути гроші до бюджету: у Мінсоцполітики готують перевірки. Відомство проведе перевірку одержувачів субсидії і може залишити деяких громадян без виплат.

Нагадаємо, українцям повідомили нові тарифи на газ у лютому, хто заплатить більше. Постачальники блакитного палива показали, якими будуть тарифи для населення.