Поліцейські штрафують водіїв з правами, в яких не розділені категорії. Про це повідомляє портал Автотема.

Як відомо, штраф за їзду без відповідної категорії зріс з 510 грн до 3400 грн, тому правоохоронці стали більш уважно ставитися до перевірки водійських посвідчень.

Скрін, відео YouTube права
Скрін, відео YouTube права

Юристи при цьому повідомляють, що закон, який передбачає поділ категорій, має словосполучення "може бути", а не "повинен". Це створює юридичні підстави для того, щоб оскаржити адміністративне покарання в суді, так як обмін є правом, але не обов'язком особи.

Електронні водійські права, фото: ua.news
Електронні водійські права, фото: ua.news

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Судова інстанція зазвичай в таких справах знімає штраф з водія, незважаючи на те що інспектор його виписав на місці події.

Проте ситуація в українському законодавстві може помінятися і тому водіям рекомендовано поміняти права.

Нагадаємо, що на вулицях України з'являться нові патрульні без розпізнавальних знаків: від штрафів ніхто не втече.

Раніше повідомлялося, що українців зобов'яжуть їздити з увімкненими фарами цілодобово - на" забудькуватих " чекає 500 грн штрафу.

Також " Знай.ІА " писав, що у вагітної на борту літака раптово відійшли води, медками довелося ловити малюка голими руками

Крім цього, ми повідомляли, що "Бандит" на вазі збив трьох школярів на переході-машина тонована, напевно, не бачив. В Україні щодня відбувається десятки аварій, на дорогах гинуть пішоходи і водії. Чергова дорожньо-транспортна пригода трапилася в Мелітополі на перехресті, діти спокійно переходили дорогу на зелений сигнал світлофора.