Міністерство внутрішніх справ виступило з пропозицією зобов’язати водіїв постійно їздити з включеним світлом ближніх фар. Відповідний проєкт постанови вже опубліковано на сайті Міністерства та знаходиться на розгляді в парламенті. Подробиці дізнавалися журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Відео можна переглянути за посиланням.

Нововведення передбачає: на всіх механічних транспортних засобах під час руху мають бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності — ближнє світло фар. Штраф за порушення відповідних вимог складатиме близько 500 грн.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Таким чином, запропоновані зміни звільнять водіїв від необхідності оцінювати і визначати рівень видимості на дорогах та необхідність вмикати фари.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

У МВС пропонують відмовитися від уже існуючих правил: з 1 жовтня до кінця квітня в Україні водії зобов’язані вмикати ближнє світло фар під час руху поза населеними пунктами. Вважають, що нововведення вплине на рівень безпеки дорожнього руху та приведе до зменшення кількості ДТП. За попередніми прогнозами кількість аварій за рік може зменшитися на чверть.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

В Європі така практика працює з 2011 року. За офіційними даними Європейського дослідницького інституту безпеки дорожнього руху, використання ближнього світла фар у світлий період доби зменшило кількість дорожньо-транспортних пригод на 10%. Адже ближнє світло або денні ходові вогні, увімкнені в денний час доби, є попереджувальним сигналом і привертають увагу інших учасників дорожнього руху.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Нагадаємо, що на вулицях України з'являться нові патрульні без розпізнавальних знаків: від штрафів ніхто не втече.

Раніше повідомлялося, що 16-річного хлопця, який в'їхав у натовп у Луцьку затримала поліція: Одногрупники кажуть, що любив кататися.

Також, 23-річний українець заявив про крадіжку телефону, але про "закладку" з речовинами забув: у копів справжнє свято