У четвер, 3 лютого у Великобританії схвалили дводозну вакцину проти коронавірусної інфекції Novavax. На тлі швидкого поширення нового штаму Omicron ця вакцина стала п'ятим схваленим щепленням для дорослих. Про це стало відомо з заяви Агентства з регулювання лікарських засобів і медичних товарів Великобританії.

Великобританія схвалила вакцину Nuvaxovid для щеплення дорослого населення - громадян від 18 років. Агентство з регулювання лікарських засобів і медичних товарів Великобританії підтвердило, що препарат повністю відповідає необхідним стандартам безпеки. Якість і ефективність вакцини також на високому рівні.

Вакцинація. Фото: скріншот youtube
Вакцинація. Фото: скріншот youtube

Відзначається, що Великобританія схвалила вакцину через кілька днів після того, як виробник подав заявку на дозвіл використання препарату в США. Поки невідомо, коли відбудуться перші поставки вакцини до Великобританії, але раніше з виробником була схвалена поставка 60 мільйонів доз препарату.

Вакцинація, скріншот: YouTube
Вакцинація, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

До слова, раніше було виявлено, що вакцина Novavax має ефективність 90%. Тести показали, що вона ефективно захищала від різних штамів, зокрема Delta. Відзначається, що препарат ефективний і проти нового штаму Omicron.

Раніше Знай писав, сертифікат про бустерну дозу: як згенерувати документ в "Дії" і що робити якщо не виходить, поради МОЗ.

Також ми писали, у МОЗ пояснили, чи можна вакцинуватися при варикозі і кому потрібна додаткова доза.

Нагадаємо, МОЗ дозволив українцям робити довідки в "Дії", більше ніяких черг.