Для наших читачів, які постійно стежать за новими фактами про пенсійні виплати в Україні, є важливі новини. Відомо, що на розмір таких виплат в Україні можуть впливати дуже різні фактори. Проте розрахунок пенсії проводиться в кожному випадку виключно індивідуально.

Про це стало відомо завдяки інформації від Незалежного консультанта Сергія Коробкіна.

Пенсіонерка. Фото: Південний Федеральний
Пенсіонерка. Фото: Південний Федеральний
Пенсіонерка. Фото: Південний Федеральний

"З одного боку, формула розрахунку звичайної пенсії за віком у всіх однакова. З іншого боку, в неї підставляються дані про стаж і зарплату конкретної людини. При цьому на розмір пенсії може вплинути і те, за який період враховано зарплату, в якому році людина пішла на пенсію, чи має він право на додаткові надбавки і т.п", — говорить він.

Також на розмір пенсії працюючого пенсіонера впливає той факт, що він продовжує працювати.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

"Після звільнення пенсію перерахують з урахуванням більш актуального прожиткового мінімуму і більш високого розміру мінімальної пенсії. У працюючих і непрацюючих пенсіонерів ці суми відрізняються", - говорить Коробкін.

Пенсіонери, фото: znaj.ua
Пенсіонери, фото: znaj.ua

За його словами, перерахунок пенсії за кожні два роки, відпрацьовані після виходу на пенсію, теж має ряд особливостей. На сьогоднішній день такі перерахунки, як правило, не приносять занадто великого підвищення.

"Дати роз'яснення стосовно механізму нарахування пенсії та її перерахунків можуть безпосередньо в Пенсійному фонді за місцем проживання. А перевірити правильність розрахунку пенсії можуть, наприклад, в обласному управлінні, куди теж можна написати лист", — пояснив консультант.

Раніше повідомляли, за рік середня зарплата зросла на 21%: хто з українців отримує найбільше, а хто "плететься в хвості".

Як повідомляв Знай.uа, чоловік змінив стать заради того, щоб раніше вийти на пенсію - "Блін, та він геній!".

Знай.uа писав, пенсіонерка зірвала куш у 3 млн гривень - 10 років купувала лотерейні квитки і раптом пощастило.