Під час зустрічі у Києві британський прем'єр Борис Джонсон разом з президентом Зеленським провели брифінг

Вони розповіли, що обговорили масштабне зосередження російських військ на кордонах України та загрозу вторгнення. Брифінг транслював телеканал Україна на YouTube.

Під час відповіді на питання журналістів, Зеленський заявив, що тристороння група, Україна-Британія Польща, по-перше, це дуже непоганий майданчик, особливо щодо питань безпеки і торгівлі.

Зеленський та Джонсон. Фото: YouTube
Зеленський та Джонсон. Фото: YouTube

"На рівні міністрів закордонних справ, ми вже почали роботу. Більш детальніше будемо говорити після того, як почнемо працювати на рівні лідерів держав цього тристороннього об'єднання".

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Також Зеленський розповів, що у разі нової атаки Росії, це буде війна не лише в Україні, Велика Британія виділить близько 2 млрд фунтів стерлінгів на спільні з Україною проєкти в інфраструктурі та енергетиці.

Також заявив, що Україна паралельно з нормандським форматом веде переговори про три- та двосторонні формати переговорів з Росією.

Також Зеленський зізнався, що не пам'ятає, хто підписав Мінські угоди, але знає, хто їх має виконувати, та відчуває свою відповідальність. Проте заявив, що "Ми все одно переможемо".

Відповідаючи на запитання, про зменшення або перебільшення загрози з боку Росії, Зеленський заявив, що ніхто нічого не може гарантувати.

Зеленський та Джонсон. Фото: YouTube
Зеленський та Джонсон. Фото: YouTube

"Ніхто не може передбачити, що відбудеться далі стовідсотково".

Під час доповіді Джонсон заявив про готовність працювати над поверненням Криму в рамках "Кримської платформи" та заявив, що потенційне вторгнення Росії було б поразкою для Путіна, санкції підготовлені та будуть введені в перший же день у разі вторгнення.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський скасовує строкову службу - названо дату.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у ДБР розкрили правду, чи вбивця 5 осіб Артемій Рябчук помер у СІЗО.

Також "Знай.ua" писав, що ЗСУ поповниться новими бійцями, 100 тисяч у найближчі 3 роки