Президент України Володимир Зеленський підписав указ про зміцнення обороноздатності держави та привабливість військової служби.

Відповідний указ №36/2022 було розміщено на сайті президента і він передбачає збільшення чисельності армії та грошового забезпечення військових, а також скасування призову із 1 січня 2024 року.

Володимир Зеленський, фото: Instagram
Володимир Зеленський, фото: Instagram

Цей закон розроблено з метою забезпечення державного суверенітету, захисту прав і свобод громадян, посилення обороноздатності держави, розвитку професійної складової Збройних Сил України, а також зміцнення обороноздатності і привабливості військової служби.

Зокрема, указ передбачає:

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще
  1. збільшення грошового забезпечення військових до рівня не менше трьох мінімальних зарплат;
  2. перехід України до засад професійної армії;
  3. збільшення терміну дії контрактів;
  4. розробку концепції житлового забезпечення військових, ветеранів, членів їхніх сімей;
  5. систему кар'єрного росту для офіцерів.


У документі також передбачено запровадження моделі інтенсивної системи військової підготовки як можливої альтернативної форми проходження строкової служби та припинення призову громадян України на строкову військову службу з 1 січня 2024 року.

Нагадаємо, масове ухилення від армії та жінки на військовому обліку: підполковник назвав найголовніші проблеми призову

Також Знай повідомляв, штрафи і покарання - онлайн: після скорочення професій для обліку в ЗСУ українкам дали час на підготовку

Раніше Знай повідомляв, батьки строковиків і експрацівники дніпровської частини Нацгвардії, де Рябчук розстріляв 5 солдатів, припинили мовчати: "Це були тортури..."