У вівторок, 1 лютого, в Україні очікується тепла і сонячна погода. Але, незважаючи на комфортну температуру повітря, яка буде спостерігатися практично у всіх областях країни, незначні опади все ж випадуть в західній і місцями східній частині.

Як повідомляє Укргідрометцентр, у західних областях – від -1 до +2 градусів, вночі температура триматиметься в межах від -2 до -6 градусів.

У центральних областях температура вдень від -1 до +3 градусів, вночі – від -3 до -6 градусів.

У північних областях цього дня температура повітря вдень триматиметься в межах від 0 до -2, вночі – від -3 до -6 градусів.

У східних регіонах – вдень від -2 до +6, вночі – від -2 до -6. На півдні температура повітря - від +4 до +6 градусів вдень, нічна – від -3 до -5 градусів.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Погода на 1 лютого, фото Укргідрометцентр
Погода на 1 лютого, фото Укргідрометцентр

Народний прогноз погоди на 1 лютого в Україні

1 лютого відзначається день пам'яті преподобного Макарія Великого. Якщо на Макарія була ясна погода чи капало зі стріхи, то очікували ранню весну: "Якщо крапель — то у весну ранню вір". А ось якщо ввечері на небі було багато зірок, то зима ще довго обіцяла протриматися. Якщо на Макарія кружляла заметіль, вірили, що така погода затягнеться. Також цей день називали Громовицею, бо саме сьогодні в природі можлива була гроза.

Нагадаємо, що українці можуть більше не побачити снігу: що буде з погодою через 20 років

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження

Також портал Знай.uа писав, що у світі кардинально зміниться Клімат: що буде з Україною