Стало відомо про те, що в Україні продовжує дорожчати гречка. Улюблена крупа українців б'є всі антирекорди, чому ніхто не радий.

Справа в тому, що за останні півроку популярна крупа подорожчала на 15%, і ціна за кілограм вже наближається до 50 гривень. І це теж не межа. Вартість дієтичної зеленої гречки зовсім близько 100 гривень за кілограм.

Супермаркет. Фото: скріншот youtube
Супермаркет. Фото: скріншот youtube

Директор Міжнародної асоціації гречки Сергій Громовий стверджує, що ціну на гречку формує урожай, і для того, щоб забезпечити потреби українців потрібно щороку засівати не менше 150 тисяч гектарів.

Станом на сьогоднішній день на прилавках в супермаркетах практично немає гречки українського виробництво, так як її вирощують так звані "фанати".

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Супермаркет, фото Знай
Супермаркет, фото Знай

Витрати на неї занадто високі, а ось сам урожай не сильно великий. Крім того, гречка досить вибаглива культура, тому не дивно, що мало хто хоче мати з цим справу.

Скрін, відео YouTube гречка
Скрін, відео YouTube гречка

"Але якщо російського імпорту не буде, середня ціна може зрости навесні до 70-80 гривень за кілограм", - говорить експерт. Звідти щорічно поставляється приблизно 70 тисяч тонн, а це половина всіх потреб жителів України.

Що буде насправді з цінами на гречку покаже лише час, але, найімовірніше позитиву тут мало, і вартість продовжить рости і далі.

Гречка, фото: Reuters
Гречка, фото: Reuters

Нагадавши, як змінилася вартість на соняшникову олію з початку 2022 року: регулювання цін в Україні не дало бажаних результатів

Раніше повідомлялося, що українцям показали, чому продукти на ринку, борщовий набір б'є рекорди: "Таких цін ще не було"

Також, Україна готується купувати хліб за кордоном: ще не вирощений урожай пшениці вже продали.