Столичний суд розглянув справу № 761/12124/20, в рамках якої пасажиру вдалося відстояти право на повернення коштів за придбані авіаквитки - компенсацію у разі скасування рейсу.

Ще у квітні 2020 року українець звернувся до Шевченківського районного суду Києва з позовом про захист прав споживачів з метою відшкодування матеріальної шкоди. У вересні 2019 року він придбав чотири квитки за курсом (Київ-Амман-Київ) - загальна сума склала понад 33 тисячі гривень.

Аеропорт, квитки - фото Міжнародний аеропорт "Бориспіль"
Аеропорт, квитки - фото Міжнародний аеропорт "Бориспіль"

На офіційному сайті він перевірив статус електронних квитків і побачив, що рейси за цим курсом були скасовані. У службі підтримки йому заявили, що кошти за невикористані квитки повинні бути повернуті протягом 30 банківських днів - однак цього не сталося. Позивач просив суд, щоб йому повернули суму вдвічі більше тієї, яка була ним оплачена, а також судові витрати в розмірі 5 тисяч гривень (+76 905 грн).

Авіакомпанія просила скасувати цю вимогу, так як пасажир знав про скасування рейсів більш ніж за два тижні. У правилах авіакомпанії зазначено, що за таких обставин - він не має права на компенсацію. Про це йдеться на сайті Судово-юридична газета.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Квитки, аеропорт - фото з Фейсбук
Квитки, аеропорт - фото з Фейсбук

У разі відмови в перевезенні, в правилах вказані компенсаційні виплати - до 1500 кілометрів (250 євро), до 3500 км (400 євро), більше 3500 (600 євро). У разі скасування рейсу пасажиру повинні були компенсувати 400 євро за кожен квиток, так як між Києвом і Амманом (Йорданія) відстань 2826 км. Суд прийшов до висновку про стягнення необхідної суми і судових витрат.

Нагадаємо, 20-річний Артемій Рябчук зі страхом перед гауптвахтою визнав провину у вбивстві 5 осіб: "Важко згадувати..."

Як повідомляв "Знай.ua", чоловік намагався звести рахунки з життя через те, що його 29-річний син ще не одружився: "У всіх вже є діти і онуки"

Знай.ua писав, 44-річний чоловік після загибелі матері втратив квартиру і розум: "Зламав ногу дідусеві в інтернаті"