Народний депутат і колишній голова екологічної інспекції Єгор Фірсов, який працює в установі "Офіс довкілля" розповів історію, як в організацію звернулася пенсіонерка і поділилася цікавою ідеєю для розвитку столиці та інших міст. Про це він розповів на своїй сторінці в Facebook facebook.

"Нещодавно в нашу організацію прийшла пенсіонерка. Як правило, люди похилого віку приходять за юридичною допомогою. А цього разу людина прийшла з ідеєю вирощувати овочі прямо в Києві біля будинку та інших містах для літніх людей", - поділився Єгор Фірсов.

Овочі. Фото: скріншот youtube
Овочі. Фото: скріншот youtube

Нардеп зізнався, що здивувався креативності пенсіонерки і зацікавився її ідеєю. Співробітники почали вивчати досвід інших країн і з'ясували, що ідея не нова. Наприклад, у Детройті є Міський сад, де вирощують овочі та фрукти, які можуть їсти все і абсолютно безкоштовно.

Скріншот facebook
Скріншот facebook

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Єгор Фірсов зазначив, що ідея пенсіонерки заслуговує на увагу, оскільки так можна забезпечити продуктами громадян, які відчувають фінансові складнощі. Крім того, це дозволить скоротити збиток, який люди завдають природі, транспортуючи продукти.

"Взагалі, ідея крута. Ну перше-допомога людям, які не можуть дозволити собі витрачати тисячі гривень на їжу, а також – зменшення викидів, що утворюються при транспортуванні продуктів", - підсумував політик.

Раніше Знай писав, якою у 2022 році буде пенсія українців після трьох етапів підвищення.

Нагадаємо, що в Україні зменшується кількість літніх людей, відмітка вже досягла мільйона.

Також ми писали, доплата 500 гривень: українцям розповіли, хто має право на "бонус" до основної пенсії.