Експерти видання "Пенсійний кур'єр" в постійній рубриці "Питання і відповідь" спробували розповісти про те, як і в яких випадках пенсіонерам повинні надавати 500 гривень до основних виплат.

Про це стало відомо завдяки новій публікації видання "Пенсійний кур'єр" в мережі Facebook.

Пенсіонерка, фото Знай
Пенсіонерка, фото Знай

Питання: "Я інвалід війни II групи, у мене пенсія 12 000 грн. Мені 83 роки, але 500 грн доплати до пенсії як 80-річний пенсіонер я не отримую. Чому?".

Відповідь: "Ви не отримуєте доплати тому, що на неї мають право тільки пенсіонери, пенсії яких менше 10 340 грн. Справа в тому, що в постанові Кабміну чітко прописано, хто має право на вікову надбавку.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

І там є норма, що доплата в розмірі 500 грн встановлюється, якщо розмір пенсії (з надбавками та підвищеннями) не досягає розміру середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески і враховується для обчислення пенсії за 2020 рік.

Як я вже сказала, це 10340 грн. Ми посилаємося на законодавчі норми. Якщо по-людськи, то вас, звичайно, можна зрозуміти, але якщо юридично, то ситуація така.".

Публікація "Пенсійного кур'єра", скріншот: Facebook
Публікація "Пенсійного кур'єра", скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, 2400 і стаж: українцям розповіли, яку пенсію вигідніше отримувати.

Як повідомляв Знай.uа, українкам певного року народження підвищать пенсію: кому пощастить отримати більше в 2022 році.

Знай.uа писав, 7800 гривень на руки: як пройшов перерахунок пенсій в Україні і скільки люди отримають у січні.