У Міністерстві охорони здоров'я України розповіли, як діяти у разі отримання позитивного тесту на коронавірус. Покрокову інструкцію оприлюднила пресслужба відомства в facebook.

Так, в МОЗ заявили, що при отриманні позитивного результату тесту на COVID19 необхідно максимально обмежити спілкування з людьми, не виходити на вулицю. Також рекомендується проінформувати про захворювання людей, з якими був контакт напередодні. Це допоможе запобігти подальшій передачі вірусу.

Коронавірус, скріншот: Youtube
Коронавірус, скріншот: Youtube

Крок номер два - зв'язатися з сімейним лікарем і слідувати його інструкціям. Якщо доведеться йти на прийом до лікаря, то слід дотримуватися ряду правил, зокрема не забувати про дистанції, засобах індивідуального захисту. Важливо уникати великих скупчень людей, а також заздалегідь записатися на прийом до фахівця, щоб не чекати в черзі і тим самим не поширювати вірус.

Скріншот МОЗ
Скріншот МОЗ

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На прийомі у лікаря МОЗ радить чесно розповідати про всі симптоми, не придумуючи нічого зайвого. Бувають випадки, коли немає ніяких симптомів, в такому випадку потрібно так і повідомити лікаря. На основі обстеження буде призначено лікування.

У відомстві підкреслюють, що викликати швидку при захворюванні коронавірусом слід тільки в крайньому разі, якщо потрібна невідкладна допомога. Відзначається, що госпіталізація можлива тільки в разі тяжкого перебігу хвороби або середньої тяжкості.

Раніше ми писали, що українці можуть викликати мобільну бригаду з вакцинації: у МОЗ розповіли, кому це доступно.

Нагадаємо, що у МОЗ попередили українців про нову хвилю захворювань.

Також ми писали, у МОЗ пояснили, чи можна вакцинуватися при варикозі і кому потрібна додаткова доза.